icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Raam dient als ingang

Bij inbraakpreventie denken de meeste mensen vooral aan beter hang- en sluitwerk. Dit terwijl onoplettendheid nog steeds een belangrijke factor van inbraken is. Zeker op de warmste dagen van het jaar. “Iedereen die vrij is gaat naar het park, het bos, het terras of het strand. Inbrekers weten dit en slaan hun slag”. Daarbij blijkt wel één op de vier mensen soms een raam of deur open te laten staan.

Profiteren van onoplettendheid

Maar liefst 80 procent van de inbrekers blijkt een gelegenheidsdief. Dit soort inbrekers heeft een neus voor onoplettendheid van bewoners en profiteert hier graag van. Niet alleen ramen op de begane grond zijn een makkelijke prooi voor deze gelegenheidsdieven. Ook de eerste etage is immers zo bereikt via een kliko of regenpijp. De deur dichttrekken zonder deze verder te vergrendelen is ook iets wat de meeste inbrekers nog geen halve minuut kost om te overwinnen. Extra zorgvuldigheid en alertheid kunnen dus echt het verschil maken.

-->