icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Blik op de toekomst: subsidie op HR++ isolatieglas in 2021 (ISDE)


UPDATE: inmiddels is de definitieve publicatie over de ISDE subsidie bekend, inclusief subsidiebedragen!

Inmiddels is 2020 bijna afgelopen en dat betekent dat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) bijna is afgelopen. Heeft u afgelopen jaar 2 energiebesparende maatregelen genomen dan kunt u tot 31 december nog subsidie aanvragen. Heeft u echter nog geen energiebesparende maatregelen getroffen maar bent u dit wel van plan? Dan kunt u in 2021 gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Graag werpen wij met u een blik op de toekomst: wat is de ISDE en wat veranderd er in 2021?

Isolatiemaatregelen in de ISDE

In 2020 was de Investeringssubsidie Duurzame Energie alleen bedoelt voor zonneboilers en warmtepompen. Zo konden mensen hun huis duurzaam verwarmen tegen lagere kosten. In 2021 wordt de ISDE uitgebreid met isolatiemaatregelen. Daar hoort dus ook HR++ glas bij. U kunt dus ook in 2021 subsidie aanvragen op isolatieglas (HR++ glas).

Subsidiebedrag op HR++ glas

Het subsidiebedrag in 2020 was tijdelijk verhoogd. Zo kon u maximaal 53 euro per vierkant meter gesubsidieerd krijgen. Deze verhoging vervalt in 2021. Heeft u in 2020 twee energiebesparende maatregelen getroffen, dan heeft u dit jaar nog de kans om gebruik te maken op het verhoogde subsidiebedrag. De verwachting is dat de subsidiebedragen in 2021 gelijk blijven aan de SEEH van vóór de verhoging. Dit was 35 euro per vierkante meter HR++ glas.

Welke twee maatregelen komen in aanmerking?

Wat veranderd ten opzichte van 2020 is dat u de isolatiemaatregelen kunt combineren met een zonneboiler of warmtepomp. U hoeft in dat geval dus maar een isolatiemaatregel te treffen. De combinatie vormt samen twee maatregelen. De overheid wil dat mensen twee maatregelen treffen om grotere stappen in verduurzaming te stimuleren.

Eventuele wijzigingen van de ISDE

Op dit moment vinden er nog politieke besluitvormingen plaats over de inhoud van de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Naar verwachting wordt de definitieve voorwaarden van de ISDE regeling begin december 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Na deze publicatie is de inhoud definitief. We zullen u uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte houden wanneer wij meer informatie hebben. 

 

Subsidie van HR++ glas valt in 2021 onder se Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

 

Heeft u vragen over de subsidie op HR++ glas? Neem dan eens contact met ons op. Bel gratis 0800-0003. We informeren u graag!

-->