icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Alles over de subsidie voor HR++ dubbel glas (ISDE)


Subsidie voor HR++ glas in 2021 ook weer beschikbaar

Zoals bij eerdere berichtgeving al bekend werd, is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis gestopt op 31 december 2020. Daarvoor in de plaatst is in 2021 de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) uitgebreid met isolatiemaatregelen. Dit wil zeggen dat ook in 2021 en later weer subsidie beschikbaar is voor HR++ glas. In de Staatscourant van 14 december 2020 zijn de definitieve voorwaarden en subsidiebedragen uitgebracht die wij uiteraard graag met u delen.

Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie

U kunt aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie zowel als woningeigenaar, als zakelijke gebruiker. Om recht te hebben op de subsidie moet u minimaal twee duurzame maatregelen treffen. Dit kunnen 2 isolatiemaatregelen zijn, maar ook een combinatie van 1 isolatiemaatregel met de aanschaf van een warmtepomp is toegestaan. Als het om glas gaat moet u minimaal 10 vierkante meter glas vervangen door HR++ glas of triple glas. Dit kan eventueel in combinatie met isolerende kozijnenpanelen of isolerende deuren.

Subsidiebedrag HR++ dubbel glas

Het subsidiebedrag van HR++ glas is ongeveer gelijk aan het bedrag van de SEEH van voor de verhoging. Mocht u voldoen aan de voorwaarde dan ontvangt u bij bij HR++ glas €35,- per vierkante meter van de te isoleren oppervlakte. Bij triple glas is dit in combinatie van nieuwe kozijnen €100,- per vierkante meter. Voor beide onderdelen geldt dat u tot maximaal 45 vierkante meter gesubsidieerd krijgt.

Verschil zakelijke gebruiker en woningeigenaar

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de particuliere woningeigenaar en zakelijke gebruiker(s). Onder zakelijke gebruikers wordt onderscheid gemaakt tussen VVE’s, een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld ZZP’ers) en een niet natuurlijk persoon (stichtingen, bedrijven, gemeentes, etc.). De zakelijke gebruiker moet de subsidie van te voren aanvragen, terwijl de woningeigenaar de subsidie pas kan aanvragen nadat de maatregelen zijn getroffen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke verschillen op een rijtje gezet. Als zakelijke gebruiker heeft u geen recht op subsidie voor isolatiemaatregelen.

Verschil tussen zakelijke gebruikers en woningeigenaren m.b.t. de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Aanvragen van de Investeringssubsidie duurzame energie

Het aanvragen van de subsidie kunnen wij niet voor u doen. Dit moet u zelf doen op de site van mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Tijdens het aanvragen moet u verschillende informatie aanleveren, onder andere een foto die u genomen heeft tijdens de werkzaamheden. Onze glaszetters nemen (bijna) altijd een foto achteraf van het raam, dit is echter niet genoeg voor om subsidie aan te vragen. Neem dus zelf altijd foto’s tijdens het plaatsen, uiteraard kunt u eventueel wel onze genomen foto’s opvragen ter aanvulling.  

Kijk voor alle voorwaarden op rvo.nl of de bekendmaking in de Staatscourant. Heeft u vragen over (HR++) glas en de plaatsingen ervan? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact op met een van onze glasexperts. Zij adviseren u graag.

HR++ glas plaatsen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

Laat een reactie achter

Reacties

Jan Kloosterman
5 maanden geleden
Heb weken geleden offerte opgevraagd voor 14 ramen (14,4 m2) en helaas nog geen reactie mogen vernemen.
E. Alkema
7 maanden geleden
Wij hebben dubbel glas beneden en willen bij onze zithoek de openslaande deuren van HR++ glas voorzien. Graag advies en offerte. Vriendelijke groet, E. Alkema
Simone Groenewold
7 maanden geleden
Wij zouden graag de bovenverdieping willen voorzien van dubbel glas , graag zouden wij hiervoor advies en een offerte willen. Hoor graag van u Vriendelijke groet, S. Groenewold
Charlotte Schellekens
7 maanden geleden
Wij willen graag kunststof kozijnen laten plaatsen en van enkel naar dubbel glas. Foto's kunnen we aanleveren als u dat wenst. Met vriendelijke groeten Charlotte Schellekens
Henk Ovinge
één jaar geleden
Graag offerte voor ong. 10 m2 HR++ glas of triple incl. plaatsen
Stefan
één jaar geleden
De boven verdieping met 17 ramen willen we van enkel naar dubbelglas laten omzetten en op de begane grond hebben we nog 3 grote ramen die vervangen moeten worden ivm een scheur of lekkage.
-->