icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Subsidie ISDE voor 2021 is bekend


Subsidie voor HR++ glas in 2021 ook weer beschikbaar

Zoals bij eerdere berichtgeving al bekend werd, stopt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis op 31 december 2020. Daarvoor in de plaatst wordt in 2021 de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) uitgebreid met isolatiemaatregelen. Dit wil zeggen dat ook volgend jaar weer subsidie beschikbaar is voor HR++ glas. In de Staatscourant van 14 december 2020 zijn de definitieve voorwaarden en subsidiebedragen uitgebracht die wij uiteraard graag met u delen.

Voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidie

U kunt aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie zowel als woningeigenaar, als zakelijke gebruiker. Om recht te hebben op de subsidie moet u minimaal twee duurzame maatregelen treffen. Dit kunnen 2 isolatiemaatregelen zijn, maar ook een combinatie van 1 isolatiemaatregel met de aanschaf van een warmtepomp is toegestaan. Als het om glas gaat moet u minimaal 10 vierkante meter glas vervangen door HR++ glas of triple glas. Dit kan eventueel in combinatie met isolerende kozijnenpanelen of isolerende deuren.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is ongeveer gelijk aan het bedrag van de SEEH van voor de verhoging. Mocht u voldoen aan de voorwaarde dan ontvangt u bij bij HR++ glas €35,- per vierkante meter van de te isoleren oppervlakte. Bij triple glas is dit in combinatie van nieuwe kozijnen €100,- per vierkante meter. Voor beide onderdelen geldt dat u tot maximaal 45 vierkante meter gesubsidieerd krijgt.

Verschil zakelijke gebruiker en woningeigenaar

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de particuliere woningeigenaar en zakelijke gebruiker(s). Onder zakelijke gebruikers wordt onderscheidt gemaakt tussen VVE’s, een natuurlijk persoon (bijvoorbeeld ZZP’ers) en een niet natuurlijk persoon (stichtingen, bedrijven, gemeentes, etc.). De zakelijke gebruiker moet de subsidie van te voren aanvragen, terwijl de woningeigenaar de subsidie pas kan aanvragen nadat de maatregelen zijn getroffen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke verschillen op een rijtje gezet. Als zakelijke gebruiker heeft u geen recht op subsidie voor isolatiemaatregelen.

Het verschil tussen zakelijke gebruikers en woningeigenaren met betrekking tot de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Aanvragen van de Investeringssubsidie duurzame energie

Het aanvragen van de subsidie kunnen wij niet voor u doen. Dit moet u zelf doen op de site van mijn.rvo.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Tijdens het aanvragen moet u verschillende informatie aanleveren, onder andere een foto die u genomen heeft tijdens de werkzaamheden. Onze glaszetters nemen (bijna) altijd een foto achteraf van het raam, dit is echter niet genoeg voor om subsidie aan te vragen. Neem dus zelf altijd foto’s tijdens het plaatsen, uiteraard kunt u eventueel wel onze genomen foto’s opvragen ter aanvulling.  

Kijk voor alle voorwaarden op rvo.nl of de bekendmaking in de Staatscourant. Heeft u vragen over (HR++) glas en de plaatsingen ervan? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan gerust contact op met een van onze glasexperts. Zij adviseren u graag.

Laat een reactie achter