icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Goed nieuws: de ISDE subsidie voor verduurzaming is vanaf nu nóg beter!


Lang was het voor veel mensen een doorn in het oog: wanneer u gebruik wilde maken van de ISDE subsidie voor het isoleren van uw woning moest u gebruik maken van minstens twee isolatiemaatregelen. De overheid heeft als doelstelling om voor 2030 maar liefst 2,5 miljoen woningen te isoleren. Om dit haalbaar te maken heeft de overheid besloten om nu ook voor één isolatiemaatregel de ISDE subsidie voor verduurzaming beschikbaar te stellen. Verduurzaming was nog nooit zo makkelijk!

Normaal krijgt u bij de ISDE subsidie van minimaal twee isolatiemaatregelen tot maar liefst 30 procent van uw kosten vergoed. Het nadeel van deze ISDE regeling is voor veel mensen dat er twee vormen van isolatieverbeteringen doorgevoerd moeten worden. De twee isolatieverbeteringen moeten binnen een jaar uitgevoerd worden. 

De overheid heeft toch besloten om hier iets mee te doen. Er is nu ook een regeling waarbij u alleen uw glas hoeft te vervangen. Dit is de ISDE subsidie met één isolatiemaatregel: u krijgt een vergoeding tot 15 procent van de kosten. Deze vernieuwde ISDE subsidie kunt u vanaf januari 2023 aanvragen. Heeft u de rest van uw isolatie al op orde? Dan is dit ideaal!

Let op: u komt  in aanmerking voor deze subsidie voor het isoleren van uw woning als uw glas na april 2022 is geplaatst. U kunt dus alvast beginnen met het verduurzamen van uw woning door middel van nieuw glas wanneer u gebruik wilt maken van de subsidie voor één isolatiemaatregel. Daarnaast moet uw glas voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Voorwaarden waaraan uw glas moet voldoen voor de ISDE subsidie

- HR++ glas mag maximaal een U-waarde van 1,2 W/m2K hebben. Voor HR+++ glas oftewel triple glas mag de U-waarde maximaal 0,7 W/m2K zijn

- Bij het kiezen voor HR+++ glas (triple glas) dienen de kozijnen vervangen te worden. De Uf-waarde van de kozijnen mag maximaal 1,5 W/m2K zijn

- Het gaat om vervanging van bestaand glas. Het mag dus geen nieuwbouw zijn

- Er dient minimaal 8 m2 en maximaal 45 m2 glas vervangen te worden

Ook is de regel dat het uitgevoerd dient te worden door een erkend bedrijf. Het is niet voor doe-het-zelf.

Waar kunt u de subsidie aanvragen?

De aanvraag van de ISDE subsidie voor glas kunt u via www.rvo.nl doen.

Wat moet u aanleveren voor de ISDE subsidie?

- Een afschrift van de factuur;

- Betalingsbewijs van de uitgevoerde maatregelen;

- Foto's van de geplaatste isolatie.

Bronnen: RVO en Milieucentraal

Heeft u vragen over isoleren met HR++ glas of triple glas, en de plaatsing ervan? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze glasspecialisten. Zij adviseren u graag.

Vanwege de subsidie en de toenemende vraag naar verduurzaming is de doorlooptijd van het zetten van glas langer dan gebruikelijk. 

-->