icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10

Wat voor glas heeft u?

De belangrijkste reden om uw verouderde ruiten te laten vervangen is om de isolatie van uw huis te verbeteren. Uit het Onderzoek Energie 2014 van SUM.nl deden 716 respondenten mee. Hiervan heeft 81,1 procent dubbel glas en 14,1 procent zegt nog enkelglas te hebben. 4,8 procent van de respondenten weet het niet eens. Kijkend naar dubbelglas zijn er drie niveaus die de kwaliteit van HR-dubbelglas (Hoogrendements) aangeven. HR, HR+ en HR++. Waarbij HR++ het beste isoleert. Dit dubbelglas mag pas deze titel dragen als de U-waarde (hoeveelheid doorgelaten warmte) minder is dan 1,2. Dit kan dus zelfs minder zijn dan een geïsoleerde spouwmuur!

460 euro per jaar

Maar hoeveel bespaart het nou echt om in uw woning de ramen te vervangen? Dit verschilt natuurlijk per woning en per persoon, de een maakt immers meer gebruik van de verwarming dan de ander. Maar om hierover een zo juist mogelijke schatting te maken stellen we dat een gemiddelde woning twintig vierkante meter aan ramen heeft. ‘’Door enkel glas te vervangen met HR++ dubbelglas bespaart u gemiddeld 23 euro per vierkante meter, dit komt neer op een besparing van 460 euro per jaar’’ aldus Ortwin Braaksma eigenaar van glas.nl en directeur van Glaspunt.

Variaties

Daarnaast zijn er nog talrijke variaties van dubbelglas. Waarbij bepaalde moderne technieken worden toegepast om bijvoorbeeld met een coating het glas te laten spiegelen of extra warmte binnen te laten of juist buiten. Zo is er ook het glastype Gh-phon bestaande uit twee bladen Planibel floatglas, die worden bijeengehouden door een tussenlaag van speciale hars. Dit glas laat bijna geen geluid door, ideaal als u in de buurt van een basisschool woont of aan een drukke straat. Nieuwe moderne technieken zorgen voor steeds meer toepassingsmogelijkheden.

Uiteindelijk is het vervangen van uw ramen een investering waarvan het slechts een kwestie van tijd is voor u deze heeft terugverdient. Bovendien merkt u meteen het verschil op het gebied van comfort. Want wie zit er nou niet het liefst warm achter een stevig, maatschappelijk verantwoord en geldbesparend raam?