icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Subsidie (ISDE) voor HR++ glas en triple glas update 2022


Een woning of gebouw beter isoleren zonder gebruik te maken van isolatieglas is lastig. Hoogwaardig isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd of triple glas, is aanbevolen om toe te passen indien u een betere isolatie in uw huis wilt. Sinds 2021 is vanuit de overheid de ISDE en SEEH subisidie beschikbaar gesteld voor isolatiemaatregelen. Ook dit jaar kunt u daar weer gebruik van maken. Deze subsidie is vanaf 2022 verhoogd. U kunt nu ongeveer 30% van de kosten vergoed krijgen. Nóg meer besparen dus.

De ISDE subsidie is de subsidie die beschikbaar is gesteld voor particulieren. De SEEH is de subsidie die beschikbaar is gesteld voor bedrijven.

Een overzicht van de subsidiebedragen op glas:

HR++ glas

HR++ glas €53 per m2;

Panelen in kozijn €23 per m2;

Isolerende deur €53 per m2.

Triple glas 

Triple glas €150 per m2: verplicht te nemen met panelen in kozijn €115 per m2 (met uizondering van aluminium en kunststof kozijnen);

Isolerende deur €150 per m2.

Voorwaarden voor het verkrijgen van de ISDE subsidie

- De aanvraag op de ISDE subsidie loopt vanaf 1 januari 2022;

- Er dient minimaal 8m2 en maximaal 45 m2 glas vervangen te worden met HR++ dubbel glas of triple glas;

- De U-waarde voor HR++ glas mag maximaal 1,2 W/m2K zijn. Voor triple glas is een maximale waarde van 0,7 W/m2K toegestaan. Hier zijn nieuwe kozijnen verplicht bij te vervangen, de Uf-waarde van de kozijnen mag maximaal 1,5 W/m2K zijn;

- Eigenaren van woningen dienen minimaal 2 isolerende maatregelen (zoals vloer-, dak- en spouwmuurisolatie) óf 1 isolatiemaatregel in combinatie met de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet te nemen. De woning dient ook uw hoofdverblijf te zijn. Vanaf volgend jaar is het volgens de RVO ook mogelijk om met één maatregel (bijvoorbeeld alleen vervanging van glas) die na april 2022 geplaatst is 15% van de kosten vergoed te krijgen. Let op: de ISDE subsidie is niet voor zakelijke gebruikers. Voor zakelijke gebruikers bestaat de SEEH subsidie (zie hieronder);

- Het moet om vervanging van bestaand glas gaan;

- De uitvoering is gedaan door een erkend glaszetter;

- U vraagt de subsidie maximaal 12 maanden na uitvoering aan, en u heeft nog niet eerder een andere subsidie ontvangen voor dezelfde typen isolatiemaatregelen.

SEEH subsidie voor zakelijke gebruikers

Net als bij de ISDE subsidie dienen 2 isolerende maatregelen uitgevoerd te worden. Als u meerdere gebouwen heeft, vraagt u per gebouw subsidie aan. De minimale oppervlakte van het glas per gebouw is 8m2, waarin zich minstens 1 koopwoning bevindt, waarvan de eigenaar ook de bewoner is. De subisidie bedragen zijn hetzelfde als bij de ISDE. Ook hier geldt de eis dat bij triple glas de kozijnen vervangen moeten worden. 

Waar kunt u de subsidie aanvragen?

De aanvraag van de ISDE subsidie voor glas kunt u via www.rvo.nl doen.

Wat moet u aanleveren voor de ISDE en SEEH?

- Een afschrift van de factuur;

- Betalingsbewijs van de uitgevoerde maatregelen;

- Foto's van de geplaatste isolatie.

Heeft u vragen over HR++ dubbel glas of triple glas, en de plaatsing ervan? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze glasspecialisten. Zij adviseren u graag.

Vanwege de subsidie en de toenemende vraag naar verduurzaming is de doorlooptijd van het zetten van glas langer dan gebruikelijk. 

 

 

-->