icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Subsidie op dubbel glas? Alles wat u moet weten


UPDATE: De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis speciaal voor dubbel glas (HR++ glas) is in 2020 tijdelijk verhoogd.

Laat nu dubbel glas zetten in uw woning en profiteer van subsidie op dubbel glas.

Bent u van plan om dubbel glas te laten zetten, dan is dit het juiste moment om de knoop door te hakken. Vanaf 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunt u namelijk de subsidie Energiebesparing Eigen Huis aanvragen.

 

Wat is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis?

Het is een nationaal geldende subsidie die u ontvangt wanneer u minimaal twee energiebesparende maatregelen in uw woning neemt. Hieronder valt het aanbrengen van vloerisolatie, plaatsen van een zonneboiler en de installatie van biomassaketels of pelletkachels. Het aanleggen van dubbel glas en hoogrendementsglas stimuleert energiebesparing en is ook opgenomen in deze regeling.

UPDATE: het budget voor particulieren is volledig uitgeput.

 

Hoeveel subsidie krijgt u?

De subsidie voor dubbel glas wordt verstrekt door de Rijksdienst Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie wordt per vierkante meter berekend en bedraagt circa 20% van de kosten. Dit komt neer op subsidiebedragen van circa €35,- en €45,- per vierkante meter voor respectievelijk HR++ glas en triple glas. Het aanvragen van de subsidie kunt u doen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

 

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Lokale Subsidie

Afhankelijk van de gemeente waarin u woont komt u mogelijk ook in aanmerking voor een extra gemeentelijke subsidie. Deze subsidie komt bovenop de nationale subsidie voor energiebesparing. Ga daarom altijd na of er voor uw gemeente een subsidie beschikbaar is. In sommige gevallen kan de lokale dubbel glas subsidie tot €750,- oplopen. Op deze website kunt u per gemeente bekijken welke lokale energiebesparing subsidies er zijn.

Verlaagd BTW-Tarief

Bovendien is er een verlaagd BTW-tarief op arbeid van toepassing. Dit betekent dat u slechts 6% BTW betaalt in plaats van het reguliere tarief van 21%. Dit kan oplopen tot een besparing van honderden euro's. Komt u hiervoor in aanmerking dan zetten wij het lage tarief op de factuur.

Energiebesparing met dubbel glas

Dubbel glas en hoogrendementsglas (HR++ glas) bieden betere isolatie dan enkel glas. Op deze manier wordt de warmte langer vastgehouden in uw huis. U bespaart niet alleen op elektriciteitskosten, u bent ook milieubewust bezig! Het vervangen van enkel glas door HR++ glas levert bij een gemiddelde tussenwoning al een besparing van €240,- per jaar op.

 

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor dubbel glas. Wilt u meer informatie over dubbel glas of gelijk een afspraak maken? Bel met onze glasexpert of vul het contactformulier in.

Reacties

Robert
3 jaar geleden
Goedemorgen wat kost enkel glas vervangen voor dubbel glas vriendelijke groet Robert