Al 25 jaar uw glaszetter
Bel
0800-0003
Loading Menu glaspunt zoeken
MENU
  • Glaszetter
  • wat te doen bij | Kattenluik in glas / dubbel glas

Kattenluik in glas / dubbel glas

Kattenluik in glas?

Goed nieuws! Wij kunnen u helpen.

Regelmatig wordt er geïnformeerd naar de mogelijkheden van het plaatsen van een kattenluik in glas.

Kattenluik in enkel glas:

Een gat maken in een bestaande ruit die al gemonteerd zit in een deur of kozijn is zo makkelijk nog niet. Zelfs voor de ervaren glassnijder is de kans dat het lukt om een gat te snijden hooguit één op de drie keer. U heeft vast wel eens een film gezien waarbij een inbreker vrij eenvoudig met een glassnijder een rondje snijdt en de cirkel er uittrekt.... helaas moeten we u teleurstellen, dit is absoluut onmogelijk.

Wat kan dan wel? Wij zullen de maat van uw ruit inmeten en exact de diameter (meestal 210 millimeter) en plaats bepalen van het gat. In ons magazijn snijden we een nieuwe ruit exact op maat en met speciaal gereedschap maken we een mooi rond gat. De nieuwe ruit kunnen we bij u ter plaatse monteren. 

De prijs voor het maken van een gat in enkel glas bedraagt 45,00 euro inclusief btw. Let op: de kosten van het nieuwe glas en de montagekosten van deze ruit komen er nog bij.

Kattenluik in dubbelglas:

Een gat maken in een bestaande ruit van dubbelglas is onmogelijk. Om een gat te kunnen maken dient de glassnijder aan de binnenkant te kunnen "tikken" om zodoende een breuk te forceren tegenover de gesneden kant en deze in de cirkel te begeleiden.

Wat kan wel? Wij kunnen dubbelglas laten maken waar een gat in is gemaakt en waarbij de luchtspouw weer hermetisch is afgedicht zodat de isolatiewaarde optimaal blijft.

De prijs voor het maken van een gat in dubbelglas bedraagt 65,00 euro inclusief btw. Let op: de kosten van het dubbelglas en de montagekosten van de ruit komen er nog bij. 

Bel Glaspunt voor uw kattenluik in glas

Deel dit bericht op:

Contactformulier

Wilt u glasschade melden of glas bestellen? Bel 0800-0003 of vul het onderstaand formulier in. Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!