icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Glasschade door de storm

Op verschillende plaatsen was de wind zo sterk dat er niet alleen takken rondgeslingerd werden, maar dat hele bomen ontworteld waren en in hun val flinke schade aanrichtten. Daarnaast werden daken ook hevig beschadigd. De losgeslagen dakpannen en schoorstenen vormden op hun beurt, net als allerlei andere rondvliegende elementen, voor gebroken ruiten. In enkele gevallen wist de wind zelfs direct schade aan te richten. Dit deed de storm dan niet door een voorwerp tegen de ruit te slingeren, maar door er zelf tegenaan te beuken. Dit laatste gebeurde vooral bij ruiten met enkel glas.

Vooral veel enkel glas beschadigd

De top drie van glasschade wordt jaarlijks gevormd door inbraken, stormschade en vandalisme. Gisteren was er dus vooral sprake van stormschade. “Wanneer een schoorsteen of een dakpan met een rukwind direct tegen je ruit geslingerd wordt, maakt het niet zoveel uit wat voor glas je erin hebt zitten. Schade heb je dan toch wel,” aldus een van onze glaszetters. Hij gaf wel aan dat er genoeg kapotte ruiten gisteren voorkomen hadden kunnen worden wanneer er geen enkel glas, maar dubbelglas of zelfs nog sterker glas in gezeten had. Veel mensen grijpen de kapotte ruit nu dan ook aan als kans om voor dubbelglas te gaan. Want ook al komen dit soort stormen niet vaak voor, ze komen wel altijd op een moment dat het echt niet uitkomt en dan is voorkomen beter dan genezen.

-->