icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Thermopane


Ons assortiment Thermopane

Thermopane is een van de populairste glassoorten. Het is isolerend dubbel glas dat zorgt voor minder warmteverlies, minder stookkosten en meer comfort. Daarnaast is deze beglazing geluidswerend en inbraakwerend.  

Wat is Thermopane?

Thermopane is isolerend dubbel glas. Deze beglazing laat weinig warmte door, waardoor u in de winter flink kan besparen op uw stookkosten. In de zomer zorgt thermopane er juist voor dat uw woning heerlijk koel blijft. Verder is thermopane geluidswerend en inbraakwerend. 

Glaspunt levert vijf verschillende soorten Thermopane: Thermoplus Clearlite, Thermoplus  Superlite, Thermoplus Astralite N, Thermoplus Starlite N en Thermoplus Energy. Al deze beglazingen hebben uitstekende warmte-isolatie, dankzij de superisolerende coating tussen de glasbladen.

Bespaar op uw stookkosten!

Om de verschillende Thermoplus beglazingen met elkaar te kunnen vergelijken en de juiste beglazing te kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per m4 en per graad temperatuurverschil tussen buiten en binnen wordt doorgelaten. 

De isolatiewaarde wordt ook wel de U-coëfficiënt genoemd. Hoe lager deze U-coëfficiënt is, hoe beter de beglazing isoleert. Om een voorbeeld te noemen: enkel glas heeft een U-coëfficiënt van 5,8, de traditionele beglazing van Thermobel heeft een U-coëfficiënt van 2,8 en de U-coëfficiënt van Thermoplus varieert tussen de 1,1 en 1,6. Dit betekent dat u met enkel glas twee keer zoveel warmte verliest dan met de traditionele beglazing van Thermobel, en zelfs tot vijf keer zoveel dan met Thermoplus. Hiermee kan u dus fors besparen op uw stookkosten. Hoe lager de U-coëfficiënt, hoe meer geld u bespaart. 

Themoplus soorten en specificaties

De isolatiewaarde van de vijf verschillende Thermoplus beglazingen varieert tussen de 1,1 en 1,5. Thermoplus Clearlite heeft een U-coëfficiënt van 1,6 en Thermoplus Astralite N heeft een U-coëfficiënt van zelfs 1,4! Deze twee beglazingen bestaan uit de assemblage van twee glasbladen met superisolerende coating en luchtspouw tussen beide bladen.

Thermoplus Superlite heeft een U-coëfficiënt van 1,3. Thermoplus Starlite N en Thermoplus Energy hebben allebei een U-coëfficiënt van slechts 1,1 en zijn daarmee twee van de meest isolerende glassoorten op de markt. Superlite, Starlite N en Energy bestaan uit de assemblage van twee glasbladen met superisolerende coating en gas (argon) tussen beide bladen.

Thermoplus Energy meest isolerend!

De merken Starlite N en Energy zijn met een coëfficiënt van 1,1 het meest isolerend. Daarnaast onderscheidt Thermoplus Energy zich met een lage zontoetredingsfactor van slechts 39%. Dit betekent dat Thermoplus Energy maar 39% van de zonne-energie van buiten in het gebouw toelaat. De zontoetredingsfactor van Starlite N is 64%. 

Binnen alle Thermoplus glassoorten is Thermoplus Energy dus de best presterende beglazing! Er wordt dan zowel gekeken wordt naar de isolatiewaarde als naar de zontoetredingsfactor. Thermoplus Energy biedt totaal comfort in de zomer én de winter en is bijzonder geschikt voor ruimten op het zuiden / zuidwesten of voor verticaal geplaatste veranda's met ligging op het zuiden en zuidwesten.

Liever beglazing op maat?

De Thermoplus beglazingen kunnen worden gecombineerd met andere beglazingen. Thermoplus zou gecombineerd kunnen worden met Stratobel gelaagd veiligheidsglas, Phonibel geluidswerend glas of zelfs met zonregulerende beglazingen. Het is niet aan te raden om meerdere typen Thermoplus te combineren.

Wil u meer weten over Thermoplus of heeft u vragen over Thermopane? Wij geven u graag advies.


Producten

-->