icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10

U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Dubbel Glas prijs berekenen


Dan bent u bij Glaspunt aan het juiste adres!

U kunt online de geschatte kosten berekenen voor het vervangen van meerdere ruiten en direct een vrijblijvende aanbieding aanvragen. Als u wilt kunnen wij ervoor zorgen dat u al binnen een paar weken kunt genieten van uw nieuwe dubbelglas.
Update: graag maken we u erop attent dat er een regeling is die voordelig voor u kan zijn, "Laag btw tarief van 9% op montage isolatieglas", lees meer in nieuws.

Zelf kosten dubbel glas prijzen inclusief montage berekenen?

Bereken direct de prijs voor HR++ dubbelglas én uw energiebesparing

Wij bekijken uw aanvraag zorgvuldig zodat uw dubbelglas aan wettelijke eisen en normen voldoet. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat het dubbelglas de juiste dikte en samenstelling heeft t.o.v. de oppervlakte i.v.m. windbelasting en veiligheid. Als we vragen hebben nemen we eerst contact met u op via e-mail.

Wilt u liever dat we langskomen om de situatie te bekijken?

Wij plaatsen dubbel glas in heel Nederland. Als u de maatvoering van de ruiten niet bij de hand heeft of de situatie vraagt om advies van een ervaren glaszetter dan kunt u natuurlijk direct met ons bellen of het contactformulier invullen. Inmeten en advies aan huis is altijd gratis en de offerte die u ontvangt is geheel vrijblijvend.

Ook voor het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen en kozijnen.

Onze glaszetters plaatsen dagelijks dubbel glas en HR++ dubbelglas in bestaande ramen en kozijnen waar oorspronkelijk enkel glas in zat. In de meeste gevallen kunnen we het raam of kozijn aanpassen zodat dubbel glas erin past. Heeft u twijfels? Onze glaszetters komen altijd de situatie ter plaatse bekijken en zullen u van te voren informeren en adviseren.

Raam vervangen? Glaspunt kan uw raam vervangen.

Raam vervangen
Is het glas of het houtwerk van uw raam aan vervanging toe? Dan kunt u het raam door ons laten vervangen. De monteur zal zorgen dat het raam weer in de originele staat teruggebracht wordt. Is vervanging van het raam de beste keuze dan zorgen we dat we een identiek raam maken. Indien gewenst kunnen we deze direct veilig uitvoeren volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Renovatie
Door achterstallig onderhoud kan het zijn dat uw ramen vervangen moeten worden. Houtrot kan de sterkte van het raamwerk aantasten met als gevolg dat het raam vervangen moet worden. Wij kunnen de staat van uw ramen en kozijnen controleren en u vrijblijvend adviseren wat u het beste kunt doen.

Benieuwd naar de prijs voor het vervangen naar HR++ Hoog Rendement dubbelglas en uw jaarlijkse besparing op energiekosten?

U kunt direct uitrekenen wat de gemiddelde kosten zijn voor het laten vervangen van meerdere ruiten enkel glas of standaard dubbelglas door de beste kwaliteit HR++ Hoog Rendement dubbelglas. Tegelijkertijd berekenen we de globale jaarlijkse besparing op uw stookkosten.

Dubbel glas of HR++ Hoog Rendement dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen, bij Triple glas drie, met daartussen een spouw.  Tegenwoordig wordt in plaats van standaard dubbelglas, vaak glas gebruikt met een extra hoog rendement. Dit hoog rendement dubbel glas wordt gemaakt door 1 of 2 glasbladen van een coating te voorzien en de spouw te vullen met edelgas. 

De coating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De metaalcoating is vrijwel onzichtbaar, kijkt u maar naar alle nieuwbouwwoningen waar vanaf 1996 al HR(++) glas is toegepast.

De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt door de gasvulling geminimaliseerd. De edelgassen argon en krypton die worden gebruikt voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ dubbel glas, zijn niet schadelijk voor mens en milieu.

Dubbelglas tegen geluidsoverlast

Heeft u veel geluidsoverlast dan raden we aan om de spouw tussen het glas zo breed mogelijk te nemen. Hoe breder de spouw hoe beter de geluidsisolatie. Het is ook belangrijk om de glasbladen dikker te maken. Hoe meer massa, hoe beter geluid met een lage frequentie wordt geweerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld zware industrie en vliegtuiglawaai. Ook het toepassen van gelaagd glas, eventueel met een akoestische folie is aan te raden. De folie zorgt ervoor dat met name geluiden met een hoge frequentie worden tegengehouden. Afhankelijk van uw situatie kiezen we een samenstelling die het meeste geluid tegenhoudt. Dit dubbel glas is ook leverbaar in Hoog Rendement ++ uitvoering.

Dubbelglas tegen de zon

Wanneer uw woning uit veel glas bestaat kan door middel van zonwerend isolatieglas een prettig binnenklimaat worden gevormd. Aan de binnenkant van het zonwerende isolatieglas wordt een dun laagje metaal aangebracht, dit haalt de zontoetredingsfactor (ZTA) naar beneden waardoor de temperatuur in de woning minder snel op loopt. Leverbaar in neutrale uitvoering waarbij u vrijwel geen verschil ziet met standaard dubbel glas. Tevens in HR++ uitvoering leverbaar.

Keurmerk

Aan het keurmerk KIWA kunt u zien dat het over HR-glas gaat, zij keuren namelijk de isolatiewaarde van HR-glassoorten.

Heeft u verder nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over bijvoorbeeld type dubbel glas, veiligheid, type glaslatten of ventilatiemogelijkheden. Heeft u liever eerst advies van een deskundige, neemt u dan gerust contact met ons op, onze glasspecialisten helpen u graag verder.

Glaspunt® vervangt jaarlijks in tienduizenden woningen door heel Nederland ruiten van enkel glas met HR++ dubbelglas, in uw woning straks ook?