icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Heeft u zonwerend glas, glas met bescherming tegen de zon?


Wat is zonwerend glas?

Zonwerend glas is een speciaal type dubbel glas dat zonnewarmte en schittering die een gebouw binnenkomt vermindert. Zonwerend glas wordt ook wel warmtewerend glas genoemd en zorgt voor een comfortabelere binnenomgeving door overmatige hitte en schittering te verminderen. Hierdoor hoeft de airconditioning niet of veel minder aan te staan. In de winter houdt het glas juist de warmte binnenshuis. 

De zon produceert energie die in twee polen kan worden opgesplitst:
✔ Warmte 
✔ Licht
 
Zonwerend glas heeft als doel de instroom van zonnewarmte in het gebouw te remmen. De doeltreffendheid van zonwerend glas wordt meestal gemeten aan de hand van de zontoetredingsfactor (ZTA). Dit is het percentage zonne-energie dat door de beglazing wordt toegelaten. De lichttoetredingsfactor (LTA) bepaalt hoeveel licht het zonwerende glas doorlaat.
 
Basisprincipes van zonwerend glas
1) Hoe lager de zontoetredingsfactor is, hoe minder zonne-energie wordt doorgelaten door het glas en hoe meer bescherming er is tegen zonnestralen.
2) Het is onmogelijk dat er 100% licht doorgelaten wordt met een zontoetredingsfactor van 0%. Hoe hoger de lichtdoorlating is, hoe hoger ook de zontoetredingsfactor zal zijn en hoe minder doeltreffend de beglazing op het gebied van zonwering is. Een goede zontoetredingsfactor vereist dus een opoffering van licht.
 
Soorten zonwerend glas
Op basis van uw wensen zijn er verschillende varianten zonwerend glas beschikbaar. Het wordt op dit moment het meest verkocht met HR++ glas.
Glaverbel is een bekend type zonwerend glas. Het zonwerende glas van Glaverbel bestaat grotendeels uit Stopsol, Sunergy, Solarbel en Stopray. Oplossingen in gekleurde Planibel zijn ook verkrijgbaar.
 
Hoe weet u of u zonwerend glas heeft?
1. U herkent het aan de subtiele tint. Dat komt doordat het een lage lichtoetredingsfactor (LTA) kan hebben. 
2. Zonwerend glas heeft vaak een hogere reflectie dan standaardglas. 
3. Een subtiel etiket of markering zijn soms op het glas aanwezig.
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

 
 
-->