icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Heeft u zonwerend glas, glas met bescherming tegen de zon?


 Het gamma zonwerende beglazingen van Glaverbel bestaat grotendeels uit Stopsol, Sunergy, Solarbel en Stopray. Oplossingen in gekleurde Planibel zijn eveneens verkrijgbaar.

 
De zon produceert een energie die in twee polen kan worden opgesplitst
 
warmte (directe energie= korte golven - indirecte energie= lange golven)
 
licht
 
Zonwerende beglazingen hebben ten doel de gratis instroom van zonnewarmte in het gebouw te remmen. Hun doeltreffendheid wordt meestal gemeten aan de hand van de zontoetredingsfactor (ZTA), met andere woorden het percentage zonne-energie dat door de beglazing wordt toegelaten.
 
Basisprincipes
 
1) Hoe lager de ZTA is, hoe minder hij zonne-energie doorlaat en hoe meer hij tegen de zonneschijn beschermt.
 
2) Het is onmogelijk een lichtdoorlaat (LT) van 100% te combineren met een zontoetredingsfactor van 0%. Hoe hoger de LT is, hoe hoger ook de zontoetredingsfactor zal zijn en hoe minder doeltreffend de beglazing zal zijn op het gebied van zonwering. Een goede zontoetredingsfactor vereist met andere woorden altijd een zeker opoffering van licht.
 
Zontoetredingsfactor= verhouding tussen de totale hoeveelheid door de beglazing doorgelaten energie en de invallende energie
 
Ofwel ZTA= DET (Directe Energietransmissie) + ET (Energietransmissie als gevolg van de energie-absorptie of opnieuw uitgestraalde energie)
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

 
 
-->