icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Wat is triple glas (HR+++ glas) en wat zijn de voordelen?


Wat is triple (HR+++) glas?

Triple glas, ook wel HR+++ of driedubbel glas genoemd, is hoog rendements glas dat extra isolerend is. Triple glas bestaat uit een metaalcoating met drie glasplaten met daartussen twee spouwen. De ruimte tussen de glasbladen is gevuld met een milieuvriendelijk edelgas. Het voordeel van deze gasvulling is dat de kou van buiten niet doorgegeven kan worden naar de binnen en andersom wordt de warmte van binnen niet getransporteerd naar buiten. De metaalcoating in de spouw zorgt ervoor dat de warmte van bijvoorbeeld de radiator gereflecteerd wordt en daardoor grotendeels in uw woning blijft. 

Uw huis verduurzamen met driedubbel glas

Overweegt u om binnenkort uw huis te renoveren of te verduurzamen? Dan is driedubbel glas een goede optie. Driedubbel glas is op het moment het meest isolerende glas op de markt. Het is maar liefst 5 keer beter isolerend dan enkelglas. Triple glas heeft een zeer lage U-waarde tussen de 0,5 en 0,9. Hoe hoger het getal van de U-waarde, hoe meer warmte het glas doorlaat, dus hoe slechter de isolatie.  

Waarom triple glas? De voor- en nadelen van triple glas:

Er zitten veel voordelen aan triple glas:

 1. Triple glas is het type glas met de beste isolatiewaarde.
  De u-waarde van triple glas is +/- 0,6. Dit wil zeggen dat er nauwelijks warmteverlies optreed. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleeert.
 2. Verhoogd wooncomfort
  Triple glas zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in zowel warme als koude dagen. In de winter houdt het glas de warmte binnen en houdt het koel in de zomer. Ook heeft u door triple glas minder last van koudeval.
 3. Verlaagde stookkosten
  Met triple glas bespaart u op uw energierekening. Er gaat namelijk minder warmte verloren, dus hoeft u minder te stoken
 4. Ook is tripleglas extra geluiddempend  

Wat zijn de nadelen van triple glas?

 1. Condensatie aan de buitenzijde 
  Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Het betekent dat het glas uitzonderlijk goed isoleert. Echter kan condensatie hinderlijk zijn omdat men niet goed naar buiten kan kijken. Om dit op te lossen is ventilatie door bijvoorbeeld een ventilatierooster verstandig.
 2. Past (bijna) nooit in bestaande kozijnen
  Triple glas past bijna nooit in bestaande kozijnen. Wilt u HR+++ glas, dan moet u ook rekening houden met het plaatsen en de kosten van nieuwe kozijnen. Dit maakt dat het plaatsen van triple glas erg duur is. Hieronder leest u of uw kozijnen wel geschikt zijn voor triple glas.
 3. Minder lichtinval door driedubbelglas
  Doordat triple glas uit meer glasplaten bestaat is de hoeveelheid lichtinval kleiner.  

Kan triple glas in mijn bestaande kozijnen?

Omdat triple glas een extra glasplaat en spouw bevat, is het dikker en extra zwaar. De dikte van triple glas varieert van 28 millimeter tot 40 millimeter breed. HR+++ glas is per vierkante meter ongeveer 10 kilogram zwaarder dan normaal dubbelglas. Deze twee factoren maken dat niet ieder kozijn geschikt is voor triple glas. Gaat u van enkel naar triple glas, dan moet u nieuwe kozijnen laten plaatsen. Dit geld voor dubbel glas naar driedubbel glas in veel van de gevallen ook. De meeste nieuwbouwwoningen bevatten al, of zijn berekend op, triple glas.  

Alternatief voor triple glas: HR++ glas

Heeft u op dit moment standaard dubbel glas of enkel glas? Dan zijn uw kozijnen vaak niet berekend op triple glas. HR++ glas is dan het beste alternatief voor het verduurzamen van uw huis. HR++ glas bestaat maar uit twee glasplaten waardoor u bijna nooit nieuwe kozijnen hoeft te plaatsen. HR++ is tevens voordeliger dan triple glas en biedt een goede isolatiewaarde.

Wij zien dat veel van onze klanten uiteindelijk toch kiezen voor HR++ glas, omdat verhoudingsgewijs de investering goed opweegt tegen het rendement. U kunt de prijs van HR++ glas en uw energiebesparing snel berekenen met onze handige rekentool.

Vragen over triple glas?

Glaspunt staat voor u klaar! We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over triple glas. Wilt u weten of uw kozijnen geschikt zijn voor triple glas? Ontvangt u graag meer informatie over de kosten? Of heeft u andere vragen over triple glas?  Wij informeren u graag en staan klaar voor al uw vragen. Neem gerust contact met ons op via Bel gratis 0800-0003, onze experts helpen u graag verder en stellen vrijblijvend een offerte voor u op.

-->