Al 25 jaar uw glaszetter
Bel
0800-0003
Loading Menu glaspunt zoeken
MENU
  • Glaszetter
  • wat te doen bij | Overlast door inkijk

Overlast door inkijk

Zoekt u glas tegen inkijk waardoor u meer privacy krijgt?

Vrijwel dagelijks krijgen we mensen aan de telefoon met de vraag of wij glas hebben om overlast door inkijk tegen te gaan of te verminderen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om ongewenste inkijk tegen te gaan met behulp van glas:

Gefigureerd glas.

U heeft het vast eerder gezien, glas met een motief, een bobbeltje, streepjes, krassen of welk patroon dan ook. Er zijn honderden soorten figuurglas in omloop.
Afhankelijk van het relief zal er meer of minder zichtbaar zijn achter het glas. U kunt zelfs figuurglas kiezen met een 'zwaar' relief waardoor u vrijwel geen voorwerpen of mensen meer kunt onderscheiden. Voordeel is dat er licht doorheen komt. Ook in isolatieglas uit te voeren. Veel soorten figuurglas zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Kijk voor inspiratie bij figuurglas.

Matglas.

Matglas is een verzamelnaam voor glas met een matte uitstraling. U kunt kiezen voor gezandstraald glas, geëtst glas (met zuur bewerkt) en gelaagd glas met een gematteerde folie (=tevens letselveilig). Al deze soorten matglas kunnen in dubbelglas worden uitgevoerd.

In de massa gekleurd glas.

U kent vast wel iemand die een tafelblad van zgn. 'rookglas' heeft. Rookglas is "In de massa" gekleurd floatglas. De kleur zit door en door in het glas. Afhankelijk van de dikte wordt de kleur donkerder, waardoor er moeilijker doorheen valt te kijken. Dit glas is te verkrijgen in de kleuren brons, grijs, groen en blauw. Allen in dubbelglas uit te voeren.

Draadglas.

Ook deze soort heeft u vast wel eens gezien, deze wordt veel toegepast in berging- en schuurdeuren. Het is glas waar een net van metaaldraad in ligt. Er zijn drie soorten draadglas om inkijk te beperken: draadglas gefigureerd (vrijwel geen doorzicht) en draadglas glad (weinig doorzicht). Wij kunnen draadglas in de kleur blank en brons leveren. Bekijk de verschillende soorten draadglas.

Zonwerend glas.

De zonwerende eigenschap van glas ontstaat door toepassing van een reflecterende coating. Deze coating zorgt voor een spiegeling waardoor naar binnen kijken bemoeilijkt wordt. Wilt u  de zon weren dan zult u waarschijnlijk een zo neutraal mogelijke coating willen. Wilt u inkijk tegengaan dan kunt u het beste voor een extra spiegelende variant kiezen. Let op: in de avond en nachtsituatie is deze beglazing vrijwel geheel transparant en kan er onbelemmerd van buiten naar binnen worden gekeken. Meer info over zonwerend glas.

Confrontatie spiegels.

Bekend van de politieverhoren... Ook bekend als One-way-mirror, 2-way-mirror, doorkijkspiegel. U kunt wel naar buiten kijken maar niet naar binnen. Dit is natuurlijk een glassoort die tot de verbeelding spreekt maar let op, dit werkt alleen als de ruimte waarin u zich bevindt significant donkerder is dan de andere zijde van de spiegel. Prijsrange: 200 - 300 euro per m².

Meer info?

Bel direct met één van onze glasspecialisten, stel uw vraag via Live Chat of vul het contactformulier in.

Deel dit bericht op:

Contactformulier

Wilt u glasschade melden of glas bestellen? Bel 0800-0003 of vul het onderstaand formulier in. Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!