icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Enkel glas / floatglas


Enkel glas / floatglas

Enkel glas / floatglas

Floatglas oftewel enkelglas, het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingredienten zand (basisingredient), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 graden Celsius, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel. Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen- en buitenhuisdecoratie, de automobiel- en gespecialiseerde industrie.

Enkel glas is de verzamelnaam voor alle enkelbladige glassoorten. Enkel glas is in iedere vorm en in vrijwel elke maat te leveren. Bel ons gerust voor meer informatie.


Neem direct contact op

Wilt u glasschade melden of glas bestellen?
Bel gratis 0800-0003 of vul onderstaand formulier in.
Bij ons regelt u het snel en gemakkelijk!

Met (schade)foto's en/of andere documenten kunnen wij u beter helpen. Selecteer 1 of meerdere bijlagen:

-->