icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

HR++ glas: wat is het, hoe werkt het en wat kost het?


Wat is HR++ glas?

HR++ glas is dubbel glas met een coating en een gasvulling. De coating reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft. De spouw, de ruimte tussen de glasbladen, is gevuld met een edelgas. De gasvulling zorgt ervoor dat kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit.

De metaalcoating zorgt ervoor dat de warmtestraling van bijvoorbeeld uw radiator gereflecteerd wordt en daardoor voor het grootste deel in uw woning blijft. De HR-coating zorgt er tevens voor dat u in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon terwijl u in de zomer minder last heeft van de zonnewarmte. De coating is vrijwel onzichtbaar, kijkt u maar naar alle nieuwbouwwoningen waar vanaf 1996 al HR(++) glas is toegepast.

De edelgassen argon en krypton die worden gebruikt voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ dubbel glas, zijn niet schadelijk voor mens en milieu. Naast het voorkomen van het doorgeven van kou aan de binnenruit zorgt de gasvulling er ook voor dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit, zoals bij een droge luchtvulling wel het geval is. Warmteverlies en koudebrug wordt zo door de gasvulling geminimaliseerd.

HR++ glas zorgt voor een duurzamere woning en is een slimme investering. Lees hier meer over de vele voordelen van HR++ glas.

Hoeveel kost HR++ glas en wat levert het op?

Bij Glaspunt berekent u zelf direct online de kosten van HR++ glas, inclusief levering, montage en de jaarlijkse energiebesparing. We gaan uit van de beste kwaliteit HR++ Hoog Rendement glas en u krijgt 15 jaar garantie op glas inclusief plaatsing. Tegelijkertijd ziet u de jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Hoeveel bespaart HR++ glas t.o.v. enkelglas?

energielabel Per m² HR++ glas is de besparing t.o.v. enkelglas ongeveer 23 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de huidige energieprijzen en het vertrek. Hoe hoger de gasprijs, hoe hoger de besparing. In de woonkamer stookt u waarschijnlijk meer dan in de slaapkamer dus zal de besparing in de woonkamer hoger zijn. Als u in de rekenmodule het vertrek en het huidige glas aangeeft dan rekenen wij direct de energiebesparing uit.

Bereken direct de prijs voor HR++ dubbelglas én uw energiebesparing

Wij bekijken uw aanvraag zorgvuldig zodat uw hoog rendement glas aan de normen en eisen voldoet. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat het hr++ glas de juiste dikte en samenstelling heeft t.o.v. de oppervlakte i.v.m. windbelasting en veiligheidsvoorschriften. Als we vragen hebben nemen we eerst contact met u op via e-mail.

Wat is de isolatie- of U-waarde van HR, HR+ en HR++ glas?

De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter.De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuursverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas. In Belgie noemt men het de K-waarde.

HR Isolatiewaarde U groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K
HR+ Isolatiewaarde U groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K
HR++       Isolatiewaarde U kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K
>>>          HR++ dubbelglas is glas met een U-waarde van 1.2 of lager.

Het is goed om te weten dat wanneer u een bouwvergunning aanvraagt bij de gemeente voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen er een minimale eis gesteld wordt aan de U-waarde van de beglazing. De U-waarde van de beglazing dient bij een bouwvergunning minder dan 1,65 W/m²K. te zijn. Voor subsidies op dubbel glas geldt er vaak een andere eis. Meestal vraagt men om HR++ glas.

Het KIWA keurmerk voor HR glas

Aan het keurmerk KIWA kunt u zien dat het over HR-glas gaat, zij keuren namelijk de isolatiewaarde van alle HR-glassoorten.

Wat voor een metaalcoating zit er op HR++

Een HR coating is altijd een "zachte" coating: De meeste metaalcoatings die tegenwoordig worden aangebracht zijn zogenaamde zachte coatings. Deze coating wordt op het glas verneveld. Deze zachte coating is krasgevoelig en kan niet tegen bepaalde weersomstandigheden vandaar dat deze altijd aan de binnenkant van het HR glas zit. Tussen het dubbelglas gaat deze coating net zo lang mee als de totale levensduur van dubbelglas. HR coatings zijn altijd zachte coatings.

Veel zonwerende coatings zijn zachte coatings maar er bestaan bepaalde varianten met een harde coating. De harde coating is wel bestand tegen de weersomstandigheden en is niet krasgevoelig en kan aan de buitenzijde geplaatst worden.

Op welke positie plaats je een HR coating?

positie coating

Een HR coating plaatsen we in principe zo dicht mogelijk aan de kant waar het warmer is, want je wilt de warmtestraling die binnen heerst direct terug laten kaatsen (reflecteren). Dit betekent dat je een HR coating plaats op positie 3.

Op welke positie plaats je een Zonwerende coating?

Een zonwerende coating plaatsen we in principe zo dicht mogelijk aan de kant waar de zon schijnt, want je wilt de zonnestralen direct terug laten kaatsen (reflecteren) en niet eerst door het glas laten komen. Dit betekent dat je een zachte zonwerende coating plaats op positie 2. Een harde zonwerende coating plaats je op positie 1.

Heeft u verder nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over bijvoorbeeld type HR++ glas, veiligheid, type glaslatten of ventilatiemogelijkheden. Heeft u liever eerst advies van een deskundige, neemt u dan gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.

Wilt u graag dat we langskomen voor advies op maat?

Wij plaatsen hr++ glas in heel Nederland. Als u de maatvoering van de ruiten niet bij de hand heeft of de situatie vraagt om advies van een ervaren glaszetter dan kunt u natuurlijk direct met ons bellen of het contactformulier invullen. Inmeten en advies aan huis is altijd gratis en de offerte die u ontvangt is geheel vrijblijvend.

Glaspunt® plaatst HR++ glas in woningen in heel Nederland. Bij u straks ook?