icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10

U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

HR++ Glas prijzen berekenen?


Bij Glaspunt regelt u het snel en gemakkelijk.

HR++ glas, een geweldige glassoort. We vertellen u welke soorten er zijn, hoe u HR++ glas herkent, hoeveel u kunt besparen op de energierekening en u kunt direct uitrekenen welke prijs u kunt verwachten voor het aanbrengen van HR++ glas. Bent u overtuigd? Dan vraagt u heel gemakkelijk een vrijblijvende offerte bij ons aan.

De prijs voor het leveren en monteren van HR++ glas en de jaarlijkse besparing op energiekosten?

Hieronder ziet u direct hoeveel het gaat kosten. We gaan uit van de beste kwaliteit HR++ Hoog Rendement glas en u krijgt 15 jaar garantie op glas inclusief plaatsing. Tegelijkertijd ziet u de jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Online de prijs van HR++ glas inclusief montage uitrekenen:

Bereken direct de prijs voor HR++ dubbelglas én uw energiebesparing

Wij bekijken uw aanvraag zorgvuldig zodat uw hoog rendement glas aan de normen en eisen voldoet. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat het hr++ glas de juiste dikte en samenstelling heeft t.o.v. de oppervlakte i.v.m. windbelasting en veiligheidsvoorschriften. Als we vragen hebben nemen we eerst contact met u op via e-mail.

Wilt u graag dat we langskomen voor advies?

Wij plaatsen hr++ glas in heel Nederland. Als u de maatvoering van de ruiten niet bij de hand heeft of de situatie vraagt om advies van een ervaren glaszetter dan kunt u natuurlijk direct met ons bellen of het contactformulier invullen. Inmeten en advies aan huis is altijd gratis en de offerte die u ontvangt is geheel vrijblijvend.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is dubbel glas met een vrijwel onzichtbare metaalcoating aan de binnenzijde van één van de glasbladen. Deze coating reflecteert warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft. De ruimte tussen de glasbladen, de spouw, is gevuld met een edelgas, waardoor er geen koudebrug meer is en de kou van buiten niet naar binnen overgebracht kan worden. HR++ glas is een slimme investering, een duurzaam huis heeft vele voordelen.

Wanneer is beglazing HR, HR+ of HR++ glas?

De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in U-waarde. Hoe lager deze waarde is, hoe beter. De U waarde wordt uitgedrukt in W/m²K oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuursverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas. In Belgie noemt men het de K-waarde.

HR Isolatiewaarde U groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K
HR+ Isolatiewaarde U groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K
HR++       Isolatiewaarde U kleiner of gelijk aan 1,2 W/m²K
>>>          HR++ dubbelglas is glas met een U-waarde van 1.2 of lager.

Het is goed om te weten dat wanneer u een bouwvergunning aanvraagt bij de gemeente voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen er een minimale eis gesteld wordt aan de U-waarde van de beglazing. De U-waarde van de beglazing dient bij een bouwvergunning minder dan 1,65 W/m²K. te zijn. Voor subsidies op dubbel glas geldt er vaak een andere eis. Meestal vraagt men om HR++ glas.

Hoeveel bespaart HR++ glas t.o.v. enkelglas?

energielabel Per m² HR++ glas is de besparing t.o.v. enkelglas ongeveer 23 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de huidige energieprijzen en het vertrek. Hoe hoger de gasprijs, hoe hoger de besparing. In de woonkamer stookt u waarschijnlijk meer dan in de slaapkamer dus zal de besparing in de woonkamer hoger zijn. Als u in de rekenmodule het vertrek en het huidige glas aangeeft dan rekenen wij direct de energiebesparing uit.

Wat voor een metaalcoating zit er op HR++

Een HR coating is altijd een "zachte" coating: De meeste metaalcoatings die tegenwoordig worden aangebracht zijn zogenaamde zachte coatings. Deze coating wordt op het glas verneveld. Deze zachte coating is krasgevoelig en kan niet tegen bepaalde weersomstandigheden vandaar dat deze altijd aan de binnenkant van het HR glas zit. Tussen het dubbelglas gaat deze coating net zo lang mee als de totale levensduur van dubbelglas. HR coatings zijn altijd zachte coatings.

Veel zonwerende coatings zijn zachte coatings maar er bestaan bepaalde varianten met een harde coating. De harde coating is wel bestand tegen de weersomstandigheden en is niet krasgevoelig en kan aan de buitenzijde geplaatst worden.

Op welke positie plaats je een HR coating?

positie coating

 

Een HR coating plaatsen we in principe zo dicht mogelijk aan de kant waar het warmer is, want je wilt de warmtestraling die binnen heerst direct terug laten kaatsen (reflecteren). Dit betekent dat je een HR coating plaats op positie 3.

 

Op welke positie plaats je een Zonwerende coating?

Een zonwerende coating plaatsen we in principe zo dicht mogelijk aan de kant waar de zon schijnt, want je wilt de zonnestralen direct terug laten kaatsen (reflecteren) en niet eerst door het glas laten komen. Dit betekent dat je een zachte zonwerende coating plaats op positie 2. Een harde zonwerende coating plaats je op positie 1.

Keurmerk

Aan het keurmerk KIWA kunt u zien dat het over HR-glas gaat, zij keuren namelijk de isolatiewaarde van HR-glassoorten.

Heeft u verder nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over bijvoorbeeld type HR++ glas, veiligheid, type glaslatten of ventilatiemogelijkheden. Heeft u liever eerst advies van een deskundige, neemt u dan gerust contact met ons op, onze experts helpen u graag verder.

Glaspunt® plaatst HR++ glas in woningen in heel Nederland. Bij u straks ook?