icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Subsidie HR++ glas en triple glas


De subsidie voor HR++ glas en triple glas (ISDE) 2023

Geniet van meer comfort en lagere energiekosten, dankzij vernieuwd glas! Voel de warmte binnenshuis én bespaar op uw energierekening. 

Misschien twijfelt u nog over deze investering, of wellicht hebt u al een besluit genomen. Eén ding is zeker: de kosten om uw glas te vervangen in het begin zijn het waard door de voordelen die u op de lange en korte termijn krijgt. Glasisolatie zorgt er namelijk voor dat u veel meer geld overhoudt! En hier komt goed nieuws: de Nederlandse overheid heeft een aantrekkelijke subsidie in het leven geroepen om het isoleren van uw woning of gebouw te vergemakkelijken. Krijg tot wel 30% van uw isolatiekosten vergoed, dankzij de subsidie voor HR++ glas en triple glas. Uw comfort en portemonnee zullen u dankbaar zijn. Bent u klaar om uw isolatie te verbeteren met HR++ glas of triple glas?

Sinds 2023 is de subsidie voor glas nóg toegankelijker geworden. Op deze pagina leest u alles over de vernieuwde subsidie voor dubbel glas (HR++) en triple glas. 

Alles over de subsidie voor glas

1. De voordelen van glasisolatie

2. Welke subsidies voor glas zijn er?

3. Combineer HR++ glas en triple glas met deze isolatiemaatregelen

4. Subsidiebedragen voor HR++ glas en triple glas in 2023

5. Voorwaarden voor de ISDE en SVVE subsidie

6. Waar en hoe u de subsidie voor glas aanvraagt

7. Wat u aan moet leveren voor de subsidie voor dubbel glas en triple glas

5 voordelen van glasisolatie

  • Een lagere energierekening
  • Meer comfort in uw leefomgeving
  • Bijdragen aan een beter milieu
  • Beter beschermd zijn tegen inbraken 
  • Uw woning of gebouw stijgt in waarde

Welke subsidies voor glas zijn er?

De Nederlandse overheid heeft de ISDE en SVVE subsidies voor glas ingericht om het verduurzamen van woningen te stimuleren door woningeigenaren en zakelijke gebruikers in de kosten tegemoet te komen. Zo wordt er in de herfst en winter meer warmte binnengehouden.

De overheid maakt voor de subsidie voor glas onderscheid in twee isolatiemaatregelen en meer, en maar één isolatiemaatregel. Bij twee isolatiemaatregelen of meer, kunt u bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en nieuwe ruiten combineren. Sinds januari 2023 is het ook met maar één isolatiemaatregel (bijvoorbeeld alleen glas) mogelijk om gebruik te maken van de ISDE subsidie voor dubbel glas en triple glas.

DE ISDE subsidie voor HR++ glas is voor woningeigenaren. De tegenhanger is de SVVE subsidie (voorheen de SEEH subsidie). Die is voor zakelijke gebruikers: VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Er kunnen door middel van de SVVE subsidie isolatiemaatregelen getroffen worden voor een gebouw wat in eigen bezit is. Als u meerdere gebouwen heeft, vraagt u per gebouw subsidie aan. 

  • Houd er rekening mee dat als u op dit moment enkel of dubbel glas heeft en u wilt triple glas geplaatst hebben, kozijnvervanging nodig is. Dit brengt veel extra kosten met zich mee. Glaspunt adviseert daarom HR++ glas.

Combineer HR++ glas en triple glas met deze isolatiemaatregelen

Wanneer u gebruik wilt maken van de subsidie voor HR++ glas met twee isolatiemaatregelen of meer, combineert u nieuwe ruiten met een andere isolatiemaatregel. Dit kan zijn:

- Spouwmuurisolatie

- Gevelisolatie

- Dakisolatie

- Vloer- of bodemisolatie

- Een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting

Subsidiebedragen voor HR++ glas en triple glas in 2023

Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen treft, krijgt u tot 30 procent van de kosten vergoed. Voor één isolatiemaatregel is dit lager, tot 15 procent van uw kosten worden vergoed. De bedragen van de ISDE en SVVE subsidie zijn gelijk aan elkaar.

Subsidiebedragen bij twee isolatiemaatregelen of meer

Glassoort Subsidiebedrag
HR++ glas €46 per m2
Triple glas: verplicht te nemen met nieuwe kozijnen €131 per m2

Subsidiebedragen bij alleen glasisolatie

Wilt u alleen uw ruiten vervangen? Dan kunt u gebruik maken van deze regeling. U krijgt 15 procent van de kosten vergoed.

Glassoort Subsidiebedrag
HR++ glas €23 per m2
Triple glas: verplicht te nemen met nieuwe kozijnen €65,50 per m2

 

  • Update juli 2023: er is in totaal nog circa €75,1 miljoen, oftwel 21% van het subsidiebudget, beschikbaar voor de overige maanden van 2023. Maak gebruik van de subsidie HR++ glas en triple glas nu het nog kan!

Subsidie voor isolatieglas: verbeter uw energielabel

Voorwaarden voor de ISDE en SVVE subsidie

- Het gaat om vervanging van bestaand glas. Het mag dus geen nieuwbouw zijn. Hier mag één keer de subsidie voor glas voor aangevraagd worden. Wilt u glasisolatie combineren met bijvoorbeeld vloer- of dakisolatie? Dat kan nog binnen twee jaar na uitvoering gecombineerd worden

- HR++ glas mag maximaal een U-waarde van 1,2 W/m2K hebben. Voor HR+++ glas, oftewel triple glas, mag de U-waarde maximaal 0,7 W/m2K zijn. Bij het kiezen voor triple glas (HR+++ glas) dienen de kozijnen vervangen te worden. De Uf-waarde van de kozijnen mag maximaal 1,5 W/m2K zijn

- Er dient minimaal 8 m2 en maximaal 45 m2 glas vervangen te worden per woning of gebouw. Bij glasinstallatie vanaf januari 2023 moet er van binnenuit gemeten worden: het kozijn en glas worden bij elkaar opgeteld worden voor het totale subsidiebedrag per m2

- Voor de SVVE regeling voor woonverenigingen moet er minstens één koopwoning bij zitten waar de eigenaar ook de bewoner is

Ook is de regel dat het uitgevoerd dient te worden door een erkend bedrijf, zoals Glaspunt. Het is niet voor doe-het-zelf. 

Waar u de subsidie voor glas aanvraagt

De aanvraag voor de ISDE en SVVE subsidie voor glas kunt u via www.rvo.nl doen.

Wat u aan moet leveren voor de subsidie voor dubbel glas en triple glas

✔ Een afschrift van de factuur

✔ Betalingsbewijs van de uitgevoerde maatregelen

✔ Foto's van de geplaatste isolatie

Direct na de subsidieaanvraag bij het RVO krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail.

Voor het aanvragen van de SVVE subsidie geldt een afwijkend aanlever- en aanvraagproces. Bekijk daarvoor deze pagina op het RVO. 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Bent u klant bij Vattenfall? U krijgt bij Glaspunt 5% extra korting! 

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen met HR++ glas of triple glas? Laat nu isolatieglas in uw woning of pand zetten en profiteer van de ISDE of SVVE subsidie. Neem contact op met onze glasspecialisten om een vrijblijvende offerte te ontvangen. Zij adviseren u graag.

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

Vanwege de subsidie en de toenemende vraag naar verduurzaming is de doorlooptijd van het zetten van glas langer dan gebruikelijk.

 

-->