icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Subsidie (ISDE) HR++ glas en triple glas


De subsidie (ISDE) voor HR++ glas en triple glas 2024

Bent u van plan om uw woning te isoleren? Slim plan, want zo geniet u van meer comfort en lagere energiekosten. Uw huidige glas vervangen met dubbel glas of triple glas is een investering waar u op korte en lange termijn veel voordelen uithaalt. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is het nu nog aantrekkelijker om actie te ondernemen.

Bent u klaar om uw huis te verbeteren met HR++ of triple glas? Op deze pagina vindt u alles over de ISDE-subsidie voor dubbel glas (HR++) en triple glas.

Voordelen van glasisolatie

 

 

 

 

Alles over de subsidie voor glas

1. Welke subsidies voor glas zijn er?

2. Combineer HR++ glas en triple glas met deze isolatiemaatregelen

3. Subsidiebedragen voor HR++ glas en triple glas in 2024

4. Voorwaarden voor de ISDE en SVVE subsidie

5. Waar subsidie aanvragen voor glas

6. De voordelen van glasisolatie

Welke subsidies voor glas zijn er?

De Nederlandse overheid maakt onderscheid tussen twee subsidies: de ISDE en de SVVE. De ISDE-subsidie is voor woningeigenaren en de SVVE-subsidie voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties.

Voor beide subsidies geldt dat u extra voordeel heeft als u 2 of meer maatregelen laat uitvoeren: het subsidiebedrag verdubbelt per vierkante meter. Combineer bijvoorbeeld spouwmuurisolatie met nieuwe ruiten. Het is de moeite waard om te kijken of u twee maatregelen kunt nemen. Sinds januari 2023 is het mogelijk om met één isolatiemaatregel gebruik te maken van de subsidie, zoals het vervangen van uw glas met dubbel glas of triple glas.

  • Heeft u op dit moment enkel of dubbel glas en wilt u triple glas? Houd er rekening mee dat dan kozijnvervanging nodig is. Dit brengt extra kosten met zich mee. Glaspunt adviseert daarom HR++ glas.
     

Combineer HR++ glas en triple glas met deze isolatiemaatregelen

Wanneer u gebruik wilt maken van de subsidie voor HR++ glas met twee isolatiemaatregelen of meer, combineert u de nieuwe ruiten met een andere isolatiemaatregel. Dit kan zijn:
- Spouwmuurisolatie
- Gevelisolatie
- Dakisolatie
- Vloer- of bodemisolatie
- Een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet
 

Subsidiebedragen voor HR++ glas en triple glas in 2024

Wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen treft verdubbelt het subsidiebedrag per vierkante meter. De bedragen van de ISDE en de SVVE zijn gelijk aan elkaar.

Glassoort Subsidiebedrag bij 1 maatregel Subsidiebedrag bij 2 maatregelen
HR++ glas  €23 per m2  €46 per m2
Triple glas: verplicht te nemen met nieuwe kozijnen  €65,50 per m2  €131 per m2

 

  • Update juli 2024: Het beschikbare budget in 2024 bedraagt €600 miljoen. Er is nog €364,5 miljoen budget beschikbaar (€235,5 miljoen geclaimd). (bron: rvo.nl)

Subsidie voor isolatieglas: verbeter uw energielabel

Voorwaarden voor de ISDE en SVVE subsidie

- De volledige werkzaamheden worden uitgevoerd door een bouw(installatie)bedrijf, zoals Glaspunt. De subsidie geldt niet voor doe-het-zelf projecten.

- U mag maar één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Bijvoorbeeld: u heeft subsidie ontvangen voor de benedenverdieping van uw woning, dan wordt een latere aanvraag voor de bovenverdieping afgewezen. U kunt beter één aanvraag indienen voor alle glasmaatregelen die binnen 24 maanden na de eerste maatregel zijn uitgevoerd.

- Er dient minimaal een oppervlakte van 8 m2 geïsoleerd te worden. Om aan de oppervlakte-eis te voldoen, mag u alle vormen van glasisolatie bij elkaar optellen.

- U kunt voor maximaal 45 msubsidie krijgen. Als u hier overheen gaat brengt de overheid het subsidiebedrag automatisch terug naar 45 m2.

- U meet van binnenuit de totale oppervlakte van het isolerend glas + kozijn, telt ze bij elkaar op. De kozijnen tellen wel mee voor het subsidiebedrag per m2. Let op: is er geen kozijn? Meet dan eenvoudig de oppervlakte van het isolerend glas.

- HR++ glas mag maximaal een U-waarde van 1,2 W/m2K hebben. Voor HR+++ glas, oftewel triple glas, mag de U-waarde maximaal 0,7 W/m2K zijn. Bij het kiezen voor triple glas (HR+++ glas) dienen de kozijnen vervangen te worden. De Uf-waarde van de kozijnen mag maximaal 1,5 W/m2K zijn

- Voor de SVVE regeling voor woonverenigingen moet er minstens één koopwoning bij zitten waar de eigenaar ook de bewoner is

Waar subsidie aanvragen voor glas

De aanvraag voor zowel de ISDE als de SVVE kunt u via www.rvo.nl indienen. Voor de subsidie voor dubbel glas en triple glas levert u de volgende documenten en gegevens aan:

De meldcode van het glas dat u heeft gekocht. Tip: laat deze opnemen op de factuur.

Een factuur en betaalbewijs met datum van aanschaf, bedrag en datum van betaling.

Foto’s van de geplaatste isolatiemaatregelen. Zowel de woning als de uitvoering zijn duidelijk in beeld.

✔ Het adres van de woningeigenaar en het uitvoerende bedrijf, naam en telefoonnummer van de contactpersoon van het bedrijf.

✔ Laat het aantal m2 , de dikte, u-waarde en het type isolatiemateriaal vermelden op de factuur. Let op: delen die niet in aanmerkingen komen voor subsidie moeten duidelijk worden aangegeven.

✔ Een uitwerking van het netto oppervlakte glas, kozijnen en/of m2 van de kozijnpanelen per kozijn.

Direct na de subsidieaanvraag bij het RVO krijgt u een ontvangstbevestiging per e-mail.

Voor het aanvragen van de SVVE subsidie geldt een afwijkend aanlever- en aanvraagproces. Bekijk daarvoor deze pagina op het RVO. 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

5 voordelen van glasisolatie

  • Een lagere energierekening
  • Meer comfort in uw leefomgeving
  • Bijdragen aan een beter milieu
  • Beter beschermd zijn tegen inbraken 
  • Uw woning of gebouw stijgt in waarde

Bent u klant bij Vattenfall? U krijgt bij Glaspunt 5% extra korting! 

Bent u van plan om uw woning te verduurzamen met HR++ glas of triple glas? Laat nu isolatieglas in uw woning of pand zetten en profiteer van de ISDE of SVVE subsidie. Neem contact op met onze glasspecialisten om een vrijblijvende offerte te ontvangen. Zij adviseren u graag.

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

Vanwege de subsidie en de toenemende vraag naar verduurzaming is de doorlooptijd van het zetten van glas langer dan gebruikelijk.

 

-->