icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Kun je HR ++ dubbelglas herkennen?


Glas codering en HR ++ info

In veel gevallen staat er in de spouw van het glas een code geprint waar ondermeer HR++ in voor komt. Ook zal er door de fabrikant een sticker op het glas geplakt zijn met de betreffende HR++ glas info. Is dit niet het geval, dan kunt u aan de hand van de code bij de glasfabrikant navraag doen. De fabrikant kan u precies vertellen welk type glas er is geleverd.

Hoe herkent u zelf HR ++ glas?

HR ++ dubbel glas heeft een vrijwel onzichtbare metaalcoating aan de binnenzijde van één van de glasbladen. Met behulp van deze coating kunt u bepalen of u HR glas heeft. Pak een aansteker of gebruik de ledlamp van uw smartphone. Houd de vlam of lamp op ongeveer 5 cm van het glas. U ziet nu in de weerspiegeling van de ruit 4 vlammetjes. In het geval van HR glas heeft de tweede of derde vlam een iets afwijkende kleur.

De positie van de metaalcoating bepalen

Voor het bepalen van de positie van de metaalcoating kijkt u specifiek naar welke van de 4 vlammetjes een afwijkende kleur heeft. Is de kleur, van binnen in uw woning gezien, van het tweede vlammetje anders dan de rest? Dan zit de coating op die positie (pos. 3). Bij HR++ glas is het aan te raden de coating op positie 3, zo dicht mogelijk bij de te weerkaatsen straling (verwarming) te plaatsen. Bij zonwerende glas is de optimale positie zo dicht mogelijk bij de zon dus op positie 2.

hr glas herkennen

 

Meer weten over hoog rendement glas? Lees alles over verschillende type HR glas en bijbehorende classificaties.

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->