icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Waarmee, hoe dienen spiegels op een wand te worden gekleefd?


 De PLAATSING van een spiegel is een delicate operatie want hiervan is afhankelijk:

 
de veiligheid van de gebruiker, door het voorkomen van eventuele breuken
 
het behoud van de kwaliteit, door de juiste bescherming van verf of lak en door het voorkomen van storingen in het weerspiegelde beeld.
 
RISICO'S OP BREUKEN
 
De risico's op breuken, scheuren of barsten kunnen sterk worden beperkt door naleving van de volgende punten:
 
bij een bevestiging met schroeven, synthetische beschermingsringetjes voorzien
 
bij de inlijsting van een spiegel of de plaatsing door metalen haken, niet-metalen tussenlagen voorzien tussen de spiegel en de lijst of de haken; over het algemeen contact vermijden tussen de spiegel en harde materialen zoals metalen, porselein en andere brekende materialen
 
KWALITEITSVERLIES
 
Om kwaliteitsverlies van de spiegels te vermijden door degradatie van metaallagen of beschermende lak of door verstoring van het beeld, dient erop te worden toegezien dat:
 
de montage op een schone en droge drager geschiedt
 
er een voorbehandeling met primer plaatsvindt op bijtende oppervlakken
 
verticale luchtcirculatie wordt voorzien tussen de rugzijde van de spiegel en de drager, met gebruik van niet-metalen tussenlagen. Dit is vooral aan te raden bij montages in zeer vochtige ruimtes als badkamers, fitnesszalen, enz.
 
de vlakheid van het oppervlak van de drager gegarandeerd wordt teneinde vervormingen van de spiegel en het beeld te vermijden. Eventueel kan een niet-vlak oppervlak worden geëgaliseerd of niet-metalen tussenlagen worden gebruikt om de gebrekkige vlakheid te corrigeren.
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->