icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Wat is floatglas, "basisproduct", Planibel?


Floatglas is de naam die aan het glasblad wordt gegeven wanneer het de oven verlaat. Floatglas is het universele basisproduct.

 
Floatglas is het resultaat van het mengsel van de volgende bestanddelen:
 
  • silicium: (70%): afkomstig uit zand
  • natriumoxide (13 tot 16%): afkomstig uit carbonaat en natriumsulfaat
  • kalk (8 tot 13%): afkomstig uit kalksteen en dolomiet
  • alumina (0,2 tot 2%): afkomstig uit veldspaat
  • magnesium (0 tot 4%): afkomstig uit dolomiet
  • ijzeroxide (0,02 tot 2,5 %)- eveneens op evenwichtige wijze afkomstig uit de voorgaande stoffen.
 
Al deze bestanddelen worden bij een temperatuur van zo'n 1500°C in een oven gebakken tot ze een glasmassa vormen, die op een bad van gesmolten tin wordt gegoten. Het glas, dat een kleiner soortelijk gewicht heeft dan tin, blijft perfect op diens oppervlak drijven. Vandaar de benaming floatglas (=drijvend glas). De bovenste zijde van het glas wordt gepolijst door het vuur. De onderste zijde wordt gepolijst door het gesmolten tin. Zo wordt een glasblad verkregen met een constante dikte en perfect parallelle zijden.
 
Floatglas is het basisproduct dat via verschillende omvormingen en assemblages een rijk productengamma oplevert voor warmte-isolatie, zonregulering, decoratie, veiligheid en geluidsisolatie.
 
Planibel is het merk van floatglas bij Glaverbel.
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

 
-->