icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Welk glas beschermt het beste tegen UV-stralen (kledingzaken en andere)?


 Stratobel gelaagd veiligheidsglas - zie definitie van Stratobel - met een min. van 2 PVB-lagen.

 
Stratobel gelaagde beglazingen bieden een bijzonder hoge bescherming tegen UV-stralen voor golflengten onder 380 Nm.
 
Maar opgelet !
 
Stoffen, behangpapier, enz. verkleuren niet alleen als gevolg van UV-stralen. Bepaalde parameters zoals infrarood licht, vochtgehalte en de kwaliteit van de stoffen en het behangpapier spelen eveneens een rol.
 
Beschrijving Stratobel
 
Stratobel gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins "als een sandwich" tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.
 
De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag "kleven".
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->