icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Welk glas voor mijn veranda, mijn terras of mijn op het zuiden liggende grote ramen?


 N.B.: de gekozen oplossing dient altijd te zijn gebaseerd op de ligging van de veranda of de ruimte in de woning.

 
Het is belangrijk dat u bij het nadenken over de beste oplossing verscheidene factoren in aanmerking neemt:
 
- de lichtdoorlaat (LTA) of het percentage licht dat door de beglazingen kan worden doorgelaten (belangrijk om licht door te laten in een veranda of grote glazen pui).
 
- de zontoetredingsfactor (ZTA) of het percentage zonnewarmte die de beglazing doorlaat - hoe lager de zontoetredingsfactor, hoe meer de beglazing het percentage zonnewarmte beperkt (al naargelang de ligging moet U tegen overdreven zonnewarmte worden beschermd)
 
- de k of U-coëfficiënt of warmteverliescoëfficiënt. Hoe lager de k of U-waarde, hoe beperkter het warmteverlies en hoe beter dus de bescherming/isolatie tegen de kou (bij grote glazen puien die normaal gesproken in een veranda of woningruimte zijn te vinden is het belangrijk om tegen de kou te beschermen en warmtecomfort te creëren)
 
- de gewenste esthetiek (sommige oplossingen bieden een geheel neutrale beglazing, andere een licht getinte, reflecterende beglazing)
 
Om u te helpen geven wij u hier evenwel de meest courante oplossingen.
 
N.B.: de oplossingen verschillen tussen het verticale (gevel) en het horizontale (dak) in een veranda, daar de capaciteit van de beglazing om tegen de zonnewarmte te beschermen sterker moet zijn in daken.
 
Belangrijke info voor de glasprofessionelen :
 
Thermoplus is de benaming voor het gamma dubbele beglazingen met lage emissiviteit vervaardigd door Glaverbel. De low-e coatings zijn tevens beschikbaar in enkel beglas ten behoeve van de fabrikanten van dubbele beglazingen. Als enkelvoudige beglazingen worden ze Planibel Top N, Planibel Plus en Planibel Energy genoemd.
 
Prestaties bij assemblage in dubbele beglazingen :
 
Planibel Top N : U = 1,1 (argon) of 1,4 (lucht), LTA = 79%, ZTA = 64% en zeer neutraal aanzicht.
 
Planibel Plus : U = 1,3 (argon) of 1,6 (lucht), LTA = 79%, ZTA = 67% en zeer neutraal aanzicht.
 
Planibel Top Energy : U = 1,1 (argon), ZTA = 39%, LTA = 71% en neutraal aanzicht.
 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

 
-->