icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Welke oplossingen kunt u mij bieden om me beter tegen de kou te beschermen?


I - DE SUPERSISOLATIE - HET BASISPRINCIPE

Thermoplus beglazingen zijn superisolerende beglazingen met hoog rendement - tevens beglazingen met lage emissiviteit genaamd, door hun fijne doorzichtig laagje metaaloxyden dat de omgevingswarmte ervan weerhoudt naar buiten te ontsnappen. Deze laag werkt als een onzichtbare thermische spiegel die de omgevingswarmte (de warmtestraling die afkomstig is van warme radiatoren en warme wanden) terug naar binnen stuurt. De metaallaag verstrekt dus het product hogere isolerende eigenschappen dan die van een dubbele beglazing zonder coating. 

Het warmte-isolerend vermogen van een beglazing laat zich meten aan de k (of U)-waarde. Hoe lager de k (U)-waarde, hoe beperkter het warmteverlies en hoe beter dus de bescherming/isolatie tegen de kou.

Beglazingen met hoog rendement onderscheiden zich tevens - met uitzondering van Thermoplus Energy - door hun hoge zontoetredingsfactor die 60% bereikt. Met andere woorden, ze maken het mogelijk om tijdens periodes van zonneschijn 60% van de gratis zonnewarmte te recupereren.

Minder warmteverlies + gratis inbreng van zonnewarmte = beperking van het energieverbruik = minder schadelijke uitstoot van CO2 in de atmosfeer = meer warmtecomfort.

 

II - DE K (U)-WAARDE

Om u beter te helpen de Thermoplus beglazingen te evalueren, dient u te weten dat:

 • de k(U)-waarde van een enkelvoudig blad Planibel floatglas is 5,8 
 • de k(U)-waarde van een traditionele dubbele beglazing van het type Thermobel is 2,9 
 • de k(U)-waarde van een dubbele beglazing met lage emissiviteit van het type Thermoplus Energy is 1,1

 

III - HET GLAVERBEL-GAMMA SUPERISOLERENDE BEGLAZINGEN - THERMOPLUS

Glaverbel stelt 5 verschillende Thermoplus-beglazingen voor:

 • Thermoplus Clearlite
 • Thermoplus Superlite
 • Thermoplus Astralite N
 • Thermoplus Starlite N
 • Thermoplus Energy

 

n.b: Het is niet aan te raden Thermobel met Thermoplus of verschillende typen Thermoplus in één en dezelfde gevel te plaatsen. Het esthetisch aspect kan namelijk variëren al naargelang van de beglazing.

Belangrijke info voor de glasprofessionelen :

Thermoplus is de benaming voor het gamma dubbele beglazingen met lage emissiviteit vervaardigd door Glaverbel. De low-e coatings zijn tevens beschikbaar in enkel beglas ten behoeve van de fabrikanten van dubbele beglazingen. Als enkelvoudige beglazingen worden ze Planibel Top N, Planibel Plus en Planibel Energy genoemd.

Prestaties bij assemblage in dubbele beglazingen :

 • Planibel Top N : U = 1,1 (argon) of 1,4 (lucht), LTA = 79%, ZTA = 64% en zeer neutraal aanzicht.
 • Planibel Plus : U = 1,3 (argon) of 1,6 (lucht), LTA = 79%, ZTA = 67% en zeer neutraal aanzicht.
 • Planibel Top Energy : U = 1,1 (argon), ZTA = 39%, LTA = 71% en neutraal aanzicht.

 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->