icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Prijsbepaling glas afhankelijk van veel factoren


Glas is glas

Niets is minder waar. Er zijn ontzettend veel glassoorten en veel soorten glas zijn ook weer in verschillende diktes en uitvoeringen te krijgen. De prijs van glas is niet alleen afhankelijk van het type maar bijvoorbeeld ook van de afmeting. Heeft u een grote ruit nodig dan zal het glas dikker moeten worden dan standaard. En vergeet ook niet om aan de veiligheid te denken. U ziet dat er meer bij komt kijken dan alleen een prijs per m² glas.

Hieronder een overzicht van factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs:

Type glas

U kunt pas kiezen als u weet waaruit u allemaal kunt kiezen. Neem daarom even de tijd en bel of mail met een van onze specialisten zodat u een gedegen advies op maat krijgt. 

Afmeting

grote ruiten moeten van dikker glas gemaakt worden, NPR 3577 geeft aan bij welke oppervlakte welke dikte toegepast dient te worden.

Veiligheidseisen en-wensen

aan de hand van uw situatie kunnen wij het juiste veiligheidsglas adviseren. In sommige gevallen wenst u daaraan te voldoen, in andere gevallen dient u er aan te voldoen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan letselveilig glas ter voorkoming van verwondingen bij uw kinderen of huisdieren of aan brandwerend glas als afscheiding naar het bedrijfsgedeelte.

Windbelasting

afhankelijk van in welke van de drie windgebieden in Nederland uw woning zich bevindt en op welke verdieping de ruit geplaatst wordt en of u in de bebouwde kom of daarbuiten woont, bepalen we welke samenstelling uw glas minimaal moet hebben om te voldoen aan NEN 2608.

Minimale oppervlakteberekening

Fabrikanten en groothandelaren houden een minimale oppervlakte aan t.b.v. de berekening van de totale oppervlakte per ruit. Figuurglas en draadglas hebben bijvoorbeeld bij de meeste fabrikanten een minimale oppervlakte van 0,5 m² terwijl bij dubbel glas altijd een minimale oppervlakte van 0,65 m² geldt.

Montage methoden

het plaatsen van glas is een vak apart. U kunt zich voorstellen dat inbraakveilig glas anders gemonteerd dient te worden dan bijvoorbeeld brandwerend glas. De prijs van het monteren is ook afhankelijk van het type raam. Bestaande ruiten demonteren, nieuwe kozijnen, in monumentale kozijnen of in kunststof kliklijsten, er zit nogal wat verschil in arbeidsuren tussen de verschillende onderdelen. Hebben we een kraanwagen of hoogwerker nodig of kunnen we met een ladder, steiger of gevelridder al uit de voeten? Allemaal factoren die prijsbepalend zijn. Wij plaatsen het glas volgens de eisen in NEN 3576 en de richtlijnen in NPR 3577. Hierdoor bent u verzekerd van het beste glas en up-to-date montagemethoden. Extra voordeel: het laten plaatsen van glas door Glaspunt® geeft zekerheid, nl. 15 jaar garantie op glas en montage!

Neem  nog contact op en ontvang gratis advies op maat of maak een schatting van de prijs van glas via onze rekentool. 

-->