icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Buurtsuper voor de 5e keer slachtoffer van snelkraak


Bij de supermarkt in Angeren kwam de inbrekers de eerste keer binnen door een ruit van de hoofdingang in te gooien. Een maand later kwamen ze via een andere kant van de winkel binnen. De derde keer had de politie de inbrekers bijna te pakken, maar ontsnapten zij alsnog. Bij de vierde inbraak kwamen ze via het dak naar binnen. Bij de vijfde inbraak (gisternacht) werden weer ruiten met bakstenen ingegooid. De inbrekers hadden het bij de inbraken steeds gemunt op sigaretten. Er is voor duizenden euro’s aan sigaretten buit gemaakt.

De winkeliers hopen dat er met het inrekenen van de vier verdachten een einde is gekomen aan de serie snelkraken, al is dat natuurlijk niet zeker. Glas.nl geeft tips voor maatregelen die je kunt nemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen:

  1. Laat inbraakvertragend glas plaatsen: deze speciale glassoort maakt het inbrekers extra moeilijk om er doorheen te breken. Dat wil niet zeggen dat het plaatsen van inbraakvertragend glas garantie biedt dat er niet meer ingebroken wordt. De inbraakpoging wordt er in elk geval door vertraagd. Mocht er echter genoeg buit te halen zijn, dan nemen inbrekers de vertraging voor lief of komen ze met nog zwaarder geschut zoals een ramkraak met een auto.
  2. Afhankelijk van de waarde van de goederen kan er zwaarder inbraakwerend glas geplaatst worden (dezelfde werkdag nog te leveren).
  3. Zorg voor camerabewaking en zorg ook dat het duidelijk zichtbaar is dat er camerabewaking aanwezig is.
  4. Zorg voor verlichting van de buitenschil van het pand. Inbrekers houden er niet van in het licht te staan.
  5. Laat regelmatig surveilleren door een bewakingsdienst. Dat kan vaak in samenwerking met andere bedrijven in de buurt, je neemt dan collectief de dienst af.
  6. Een rookkanon of mistmachine kan ook goed resultaat leveren. Zodra er wordt ingebroken, treedt het rookkanon in werking, waardoor er een enorme rookontwikkeling ontstaat. Inbrekers worden daardoor gedwongen om weer naar buiten te gaan.
  7. Anti ramkraakpalen zijn palen die zeer grote krachten kunnen weerstaan. Wanneer deze voor het pand worden geplaatst, wordt het hierdoor onmogelijk gemaakt om een ramkraak te plegen.
-->