icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Hoe voorbereiden op einde van het prijsplafond?


Na maanden van schommelende energieprijzen, bracht 2023 een tijdelijke adempauze met het prijsplafond voor energie. Dit prijsplafond heeft consumenten en bedrijven geholpen om hun energiekosten onder controle te houden. Maar nu, met het onvermijdelijke einde van dit prijsplafond in zicht, dringt de vraag zich op: wat staat ons te wachten?

Het naderende einde van het prijsplafond voor energie werpt een schaduw over onze energierekeningen. Volgens onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com wordt verwacht dat stijgende energiebelastingen de kosten zullen opdrijven. Daarnaast heeft oud-minister Nieuwenhuizen - van Energie-Nederland, samen met veel andere experts, aangegeven dat de energieprijzen de komende jaren hoog blijven. Landelijke alternatieven voor energie zijn er niet van de ene op de andere dag. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal, om eventuele schokken op te vangen. 

In dit artikel delen we waardevolle tips om het einde van het prijsplafond met vertrouwen tegemoet te treden. Lees verder en ontdek de tips van een isolatie-expert om energie te besparen. 

Enkele tips voor een lagere energierekening

Slimme oplossingen voor thuis of op kantoor

Overweeg het gebruik van energiezuinige apparaten en verlichting. Met energiezuinige verlichting, zoals ledlichten en smartlights, zorgt u ervoor dat u minder energie verbruikt.

Verder delen we graag de volgende 5 suggesties:

  1. Upgrade verouderde apparaten, zoals koelkasten, wasmachines en vaatwassers, naar moderne varianten die vaak zijn ontworpen met energie-efficiëntie in gedachten. Dit kan op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen opleveren

  2. Overweeg de overstap naar een nieuwe en energiezuinige Cv-ketel, aangezien oudere modellen vaak meer energie verbruiken

  3. Maak de switch van koken op gas naar elektrisch koken, voor een meer energiebesparende bereidingsmethode

  4. Neem een warmtepomp. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving haalt en deze gebruikt om ruimtes of water te verwarmen

  5. Een slimme thermostaat automatiseert en optimaliseert het verwarmen en koelen van ruimtes door zich aan te passen aan uw dagelijkse routines en voorkeuren. De temperatuur past u op afstand aan via een mobiele app.

Verbeter de isolatie van uw woning of pand

Investeer in goede isolatie om warmteverlies in de winter en hitteoverdracht in de zomer te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan dak-, muur-, of glasisolatie. Heeft u nog enkel of dubbel glas, geen spouwmuurisolatie of een slecht geïsoleerd dak? Het is aanbevolen om dit beter te isoleren! Dit zijn grote veroorzakers van warmteverlies.

Om u in de investering tegemoet te komen is er de ISDE subsidie. Met deze subsidie krijgt u tot wel 30% van uw kosten vergoed.

Kleine aanpassingen, grote impact: verander uw gedrag

De makkelijkste en goedkoopste manier is om uw gedrag te veranderen. Eenvoudige veranderingen kunnen al een aanzienlijke impact hebben. Denk aan het uitschakelen van lichten wanneer ze niet nodig zijn, het verminderen van uw douchetijd en het uitschakelen van elektronische apparaten als ze niet gebruikt worden.

Wek eigen energie op

Investeren in duurzame energie is een slimme zet voor de toekomst. Hoewel de initiële kosten misschien aan de hoge kant zijn, kunnen energiebronnen zoals zonnepanelen en windenergie aanzienlijke besparingen opleveren. Bovendien draagt u bij aan een schonere en duurzamere toekomst. Zo kunt u uiteindelijk zelfs grotendeels zelfvoorzienend worden op het gebied van energie. 

Vergelijk energieleveranciers en neem een vast energiecontract

Met stijgende energieprijzen wordt het nog belangrijker om energieleveranciers te vergelijken. Sommige leveranciers bieden standaard aantrekkelijkere tarieven aan dan anderen. Neem de tijd om de verschillende tarieven te vergelijken en overweeg over te stappen naar een andere leverancier als u denkt dat het gunstiger gaat zijn voor uw portemonnee.

Het kan ook interessant zijn om uw energietarieven vast te zetten voor 1 of zelfs 3 jaar. Zo is de standaardprijs wellicht hoger dan bij variabel, maar heeft u geen last van enorme prijsschommelingen.

Bereid u nu voor op het einde van het prijsplafond voor energie!

Neem nu actie om u voor te bereiden op het einde van het prijsplafond, door uw energierekening te verlagen! Vanaf januari 2024 zullen de energiekosten weer een stuk hoger zijn.

Kies voor energiezuinige apparaten, investeer in goede isolatie, verander uw gedrag en overweeg duurzame energieopwekking. Vergelijk daarnaast energieleveranciers om de beste tarieven te vinden en zelfs een vast energiecontract te nemen. Met deze slimme stappen bespaart u niet alleen geld, maar draagt u ook bij aan een duurzamere toekomst.

Uw isolatie verbeteren door middel van glasisolatie? Daar helpen de experts van Glaspunt u graag bij! Vul het contactformulier in of Bel gratis 0800-0003. Onze glasexperts geven u graag vrijblijvend advies.

 

-->