icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10

zonnepanelen van helder glas

De uitvinding heet een zogeheten LSC (luminescent solar concentrator). Op het moment dat er zonlicht op de LSC schijnt worden de deeltjes van het luminescent materiaal omgezet in kleine porties energie. Op dit moment heeft dit zonnepaneel een rendement van één procent, maar de onderzoekers streven ernaar om uiteindelijk een rendement van vijf procent te gaan halen. Niet-doorzichtige luminescente concentrators halen op dit moment een maximaal rendement van rond de zeven procent. Deze cijfers lijken niet zo indrukwekkend, zeker als je kijkt dat een gemiddelde zonnepaneel een redement van 15 à 20 procent heeft. Maar op het moment dat elk raam in een huis of kantoorpand wordt vervangen door deze zonnepanelen, zal het al snel hard gaan.

Maar niet alleen kan er energie worden opgewekt, ook kan deze energie bijvoorbeeld gebruikt worden voor telefoons en tablet. Op het moment dat het scherm energie kan opwekken, is het mogelijk om minuten of zelfs uren toe te voegen aan de batterijlading.

Volgens de onderzoekers zouden deze zonnepanelen makkelijk voor iedereen beschikbaar moeten kunnen zijn. Zij zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om deze technologie betaalbaar en schaalbaar tot maken voor zowel grote industriële als commerciële toepassingen, maar ook voor consumentenapparaten. Op het moment dat het mogelijk is om gewone ramen te vervangen door deze speciale zonnepanelen, dan zou een gemiddeld gezin ruim 255 kWh kunnen opwekken. Dit staat gelijk aan een jaar lang stofzuigen en televisie kijken. De onderzoekers denken dat er een grote kans is dat dit een commercieel succes kan gaan worden, aangezien de grootste barrière is weggenomen: het te opvallend aanwezig zijn en het er niet mooi uitzien van zonnepanelen. Waar glas al dan niet toe instaat kan zijn!

Reacties

Petra
6 jaar geleden
Hallo, Ook ik ben geïnteresseerd en zou graag weten of deze ramen al te krijgen zijn en wat de kosten zijn..
dennis lanslots
6 jaar geleden
hallo, Graag zou ik willen weten ofdat deze ramen al te koop zijn en wat ze kosten.