icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Glaskunst of glas in lood

Waarom wij van Glaspunt nu eigenlijk zo vol zijn van ons eigen product? Nou dat valt eenvoudig uit te leggen. Glas verveelt namelijk nooit. Over glas valt zoveel te vertellen en het is vaak zo mooi om te zien. Mede dankzij de enorme functionaliteit valt glas niet meer uit onze samenleving weg te denken. Maar er is nog veel meer waarom glas een zo'n oneindig interessant product is. Kunst bijvoorbeeld.

Gebrandschilderde ramen

Een van de vormen van de glaskunst is het 'brandschilderen' van glas. Vanaf de vroege Middeleeuwen wordt gebrandschilderd glas voornamelijk toegepast in kerken en kathedralen. Als het glas afwijkingen bevat, zoals strepen, verschil in dikte of luchtbelletjes, kan het de invallende lichtstralen in verschillende richtingen breken. Vooral in gekleurd glas veroorzaakt dit een levendig spel van licht. Het gebrandschilderde glas-in-lood paneel wat je hier ziet is een voorstelling van 'De Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn. Deze hangt als decoratie voor een raam op ons kantoor. Ware kunst toch?

#Glasinlood

Glas in lood is een vensterraam dat bestaat uit stukken glas gevat in loodlijsten. Glas in lood werd ooit gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Glaspunt levert ook glas in lood

Glas is lood is dus spelen met kleur en licht. Iets dat wij bij Glaspunt erg leuk vinden want in veel gevallen maakt het een pand net iets unieker of attractiever. Daarom hebben wij ook het leveren en plaatsen van glas in lood in ons assortiment opgenomen. Op deze manier kunnen wij het nuttige met het aangename verenigen en brengen wij ook kleur in uw leven.

-->