icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Hoe zit dat met de glasverzekering?

Glasschade is vervelend. Niet alleen omdat het een hoop rommel en ongemak met zich meebrengt. Maar u denkt natuurlijk ook meteen aan de kosten. Want veel mensen weten niet eens of ze wel een goede glasschadeverzekering hebben en als ze deze hebben, wat er eigenlijk in meeverzekerd is.

Een misvatting is, dat veel huiseigenaren denken dat glasschade geheel onder de opstalverzekering valt. Bij een huurwoning valt glasschade vaak onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Toch is het verstandig in het huurcontract na te kijken wie van de partijen de glasverzekering moet afsluiten. Vaak ben je als huurder zelf aansprakelijk voor ruitbreuk en is het verstandig om na te kijken of je inboedelverzekering glasschade dekt.

De opstalverzekering:

Bij het afsluiten van een opstalverzekering is het dus aan te raden ook een aanvullende glasverzekering af te sluiten, want niet elke opstalverzekering dekt standaard glasschade. Een opstalverzekering heeft doorgaans namelijk maar een beperkt aantal redenen om glasschade te vergoeden. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Brand
  • Storm
  • Ontploffing
  • Inbraak of een poging tot inbraak

Een aanvullende glasverzekering dekt normaliter daarbij al het glas dat bedoeld is om licht door te laten.

De aanvullende glasverzekering:

De aanvullende glasverzekering keert uit bij schade aan glas in gebouwen. Ramen en dakvensters zijn onderdeel van een gebouw en in verzekeringstermen moet het glas ‘bedoeld zijn om licht door te laten’. Het maakt bij een glasverzekering dan niet uit door welke oorzaak het glas is gebroken. Glas is met een glasverzekering wel verzekerd tegen "alle van buiten komende onheilen". Daar valt dus ongeveer alles onder wat er met het glas kan gebeuren.

Dekt de glasverzekering elke glassoort?

Nee, niet elke glasverzekering dekt glas in lood of gebogen glas. Tevens worden glazen deuren of veiligheidsglas vaak apart verzekerd. Ook hiervoor geldt, let altijd goed op wat er in je dekking zit. Vaak wordt voor deze soorten een premie opslag gevraagd. Folie, stickers, versieringen, beschilderingen, opschriften en dergelijke die op het glas zijn aangebracht, zijn vaak niet meeverzekerd. Wel kun je deze, als ze van aanzienlijke waarde zijn, laten meeverzekeren.

Welke zaken dekt een glasverzekering niet:

In de meeste gevallen is het duidelijk welke glasschade geen dekking heeft bij een glasverzekering. Dit zijn:

  • Spiegels
  • Aquaria
  • Soms glas in een binnendeur
  • Doucheschermen
  • Volledig glazen deuren

Deze zaken vallen over het algemeen onder de inboedelverzekering, maar ook dat kun je beter goed nakijken. Sommige inboedelverzekeringen kennen een ‘alle van buiten komende onheilen’ dekking, echter niet allemaal. Vraag dit na bij uw verzekeraar of assurantietussenpersoon.

Wat keert een glasverzekering eigenlijk uit?

Vaak is er een maximumbedrag per schadegebeurtenis aan de glasverzekering gekoppeld. Uiteraard loopt dit uiteen. Sommige verzekeraars keren per keer niet meer uit dan 500 euro en dat is al een flink bedrag. Maar ook hier verschilt het per verzekeraar. Onder glasschade vallen dan ook de eventuele voorrijkosten van het vervangen van een ruit en in de meeste gevallen, het plaatsen van een noodvoorziening.

Enkele verzekeraars keren enkel uit in natura. Dus enkel bij hun aangesloten glaszetters. Controleer dit voordat u een glaszettersbedrijf de opdracht geeft. Glaspunt® wordt vergoed door de meeste verzekeraars. Bij twijfel kunt u ons altijd even bellen.

Wanneer keert een glasverzekering niet uit?

 

  • Bij catastrofes, (aardbeving, overstroming of oorlog)
  • Verbouwingswerkzaamheden (dit verschilt per verzekeraar)
  • Verplaatsing of bewerking van het glas
  • Een gebrek aan het glas zelf

Deze zaken zijn doorgaans bij alle verzekeraars hetzelfde. Lek dubbel glas (vocht of aanslag aan de binnenkant van dubbel glas) is ook niet gedekt. In deze gevallen is er sprake van een eigen gebrek. Glaspunt® hanteert een unieke garantietermijn van 15 jaar op zowel het glas als de montage.

Is een glasverzekering duur?

Het is maar hoe je het bekijkt. Slimme shoppers op internet weten natuurlijk al gauw de beste deal te vinden. Er zijn tal van sites die goede vergelijking mogelijkheden aanbieden. Verzekering.nu, Verzekeruzelf.nl en Independer.nl zijn bijvoorbeeld redelijke vergelijkingssites. Maar kort gezegd ben je voor een normaal woonhuis vanaf 2,50 euro per maand al verzekerd tegen glasschade. Daarbij geldt altijd, let goed op de kleine lettertjes, wan zoals hierboven al is uitgelegd, geen enkele glasverzekering is hetzelfde.

Glaspunt® regelt de glasschade met uw verzekeraar.

Heeft u glasschade dan is dat al vervelend genoeg. Niemand zit te wachten op de rommel en het ongemak dat hierbij vaak komt kijken. Daarom maken wij bij Glaspunt het voor u een stuk makkelijker. U hoeft de schade alleen maar bij uw glasverzekering te melden. Wij kunnen dan voor u middels een  akte van cessie de schade rechtstreeks bij uw verzekeraar declareren. Opnieuw iets waar u geen omkijken meer naar heeft.

-->