icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Inbrekers slaan hun slag in de donkere dagen


Daling woninginbraken, stijging van schuurinbraken

Tijdens de intelligente lockdown in Nederland is het aantal inbraken sterk afgenomen. Mensen werken thuis, waardoor inbrekers minder snel durfden in te breken. Landelijk nam het aantal inbraken met 18 procent af. Opvallend was dat in enkele gemeentes juist het aantal inbraken toenam, met name in Noord-Brabant. Zo steeg in Tilburg het aantal inbraken van 260 naar 332 (+28 procent) ten opzichte van 2019. Ondanks dat landelijk het aantal woninginbraken afnamen, was er een significante stijging van schuurinbraken. Met name in het westen, Brabant en Friesland was de stijging groot.

Stijging aantal inbraken in de donkere maanden

Ieder jaar stijgen de inbraken in de donkere maanden, met name in december. Ondanks dat dit jaar veel meer mensen de feestdagen thuis zullen doorbrengen, wordt nog steeds een stijging verwacht ten opzichte van de andere maanden. De grootste piek vindt plaats met kerst en oud en nieuw.

Verzekerd tegen inbraken

We hopen het natuurlijk nooit mee te maken, maar wie beslagen ten ijs wil komen, neemt voorzorg maatregelen. Zorg voor goede verlichting in en rondom uw woning en zorg voor goede sloten. Ook bestaat er gelaagd glas, wat al vele inbraken heeft voorkomen. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Zorg dat u verzekerd bent tegen inbraakschade en glasschade. Mocht het dan toch zo ver komen, dan hoeft u bij ons alleen maar de acte van sessie in te vullen. Wij zorgen voor de rest.

Sterk staan tegen inbraak? Kies dan voor gelaagd glas. Is er bij u helaas toch ingebroken? Neem dan contact op met ons. We herstellen zo snel mogelijk uw ruit(en)!

 

 

-->