icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
Logo feedbackcompany 9.2 / 10

Huurders dragen hun steentje bij

In de periode 2011-2013 heeft bijna 80% van de Nederlanders stappen ondernomen richting duurzamer wonen. Voor verlichting worden spaarlampen en ledlampen ingezet, huishoudelijke apparaten worden vervangen voor zuinigere varianten, tochtstrips worden geplaatst en de douchekop wordt vervangen door een waterbesparende variant. Dit is zomaar een greep uit de opties die huurders hebben als het gaat om het duurzamer maken van de eigen woning.

Nu verhuurders nog

Hoe nuttig deze handelingen allemaal ook zijn, de grootste stappen dienen door de verhuurders gezet te worden. Goede isoleringen en zuinige cv-ketels zijn opties, maar vooral ook dubbelglas kan een zeer belangrijk verschil maken in de duurzaamheid van de woning. Huurders noemen zaken als energieverbruik en het lang duren voordat kamers opgewarmd zijn als belangrijke ergernissen aan de woning. Dit blijkt uit consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy. Met dubbel glas wordt er niet alleen een flinke besparing bereikt, maar kamers koelen ook beduidend minder snel af. Als gevolg daarvan zijn ze ook weer sneller te verwarmen, wat het wooncomfort sterk bevordert.

Huurders steeds kritischer

Het zal verhuurders op termijn steeds meer lonen om de verhuurde huizen te voorzien van dubbel glas. Huurders worden namelijk steeds kritischer ten aanzien van de duurzaamheid en het wooncomfort van woningen. Omdat steeds meer huurbazen hier belangrijke stappen in gezet hebben, verwachten we dat de huurbazen die hier te lang mee wachten de boot missen.