icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Nederlandse woningen verliezen veel warmte


Uit onderzoek uitgevoerd door Tado, een bedrijf dat zich specialiseert op het gebied van intelligent klimaatbeheer, is gebleken dat Nederlandse woningen gemiddeld 2,4 °C verliezen in vijf uur tijd. Dit betekend dat Nederlandse woningen meer warmte verliezen ten opzichte van andere landen binnen Europa. Een oorzaak hiervan kan zijn dat de woningen minder goed zijn geïsoleerd. Bij het onderzoek is rekening gehouden met een binnen- en buitentemperatuur van 20 °C en 0 °C.

Warmteverlies woningen per land in europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de afbeelding hierboven is duidelijk te zien dan Nederlandse woningen meer warmte verliezen dan woningen uit Duitsland of Italië. Nederlandse woningen verliezen zelfs ruim 2.5 keer zoveel warmte als woningen in Noorwegen. Vaak zijn oudere woningen in Nederland minder goed geïsoleerd. Een andere oorzaak kan overheidssteun/subsidies zijn. 

Wat kunt u doen om warmteverlies tegen te gaan

Heeft u het idee dat uw woning beter geïsoleerd kan worden? U kunt uw woning met verschillende maatregels beter isoleren. Naast spouw- vloer- en dakisolatie is het ook mogelijk om uw woning met  beter isolerend glas te voorzien. Wilt u beter isolerend glas in uw woning? Maak dan gebruik van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) en bespaar tot 20% op isolatieglas. Op het moment dat u als woningeigenaar én bewoner na 15 augustus 2019 minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoert kan u hiervoor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een subsidie aanvragen.

HR++ en triple glas

Woningen met enkel en (oud) dubbel glas verliezen meer warmte tijdens de winterdagen dan woningen met HR++ en triple glas. In de zomer houdt HR++ en triple glas meer warmte tegen, waardoor het koeler blijft in uw woning. Als u overweegt om over te stappen op triple glas (driedubbel isolatieglas) is het belangrijk om naar uw kozijnen te kijken. Vaak zijn kozijnen van bestaande woningen niet geschikt voor triple glas, omdat het glas breder en een stuk zwaarder is. Daarom wordt HR++ glas vaak toegepast bij bestaande woningen, het is een goed alternatief door de uitstekende isolatiewaarde en prijs/kwaliteit verhouding. We voorzien u hierin graag van advies.

Benieuwd welk glas het beste bij uw situatie past? Neem vandaag nog contact met ons op per telefoon of vul het contactformulier in. 

Bron: Tado