icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Renovatie van woningen met hoogwaardig dubbelglas in de lift


Ambitieus klimaatakkoord

Ons kabinet streeft naar een klimaatakkoord waarbij de uitstoot van CO2 is gehalveerd in 2030 t.o.v. 1990. Om dit te bereiken zal er een grote renovatieslag moeten worden gemaakt bij bestaande woningen. Het renoveren van bestaande woningen met hoog rendement glas waar nog enkel glas of standaard dubbelglas aanwezig is, zal een grote bijdrage leveren aan de energiebesparing en daarmee de uitstoot van broeikasgassen.

Energielabel verbeteren

Van de ruim 7.500.000 woningen in Nederland bezit 45%, oftewel 3.375.000 woningen een energielabel van D of lager en komen hierdoor in aanmerking voor isolerende maatregelen met hoog rendement glas. Het aanbod van woningen die al voorzien zijn van standaard dubbelglas en hierdoor in aanmerking komen voor het aanbrengen van hoog rendement glas neemt steeds verder toe. HR++ glas isoleert ca. 2,5 x beter dan standaard dubbelglas. Steeds meer gebouweigenaren zijn bereid om te investeren in HR++ glas.

Levertijd en prijs van dubbel glas staat onder druk

Door wettelijke eisen, stimuleringsregelingen, energielabel, steeds hogere energietarieven en lage rentestanden komt er steeds meer focus op het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden d.m.v. renovatie van enkel glas naar Hoog-Rendement glas en van standaard dubbelglas naar Hoog-Rendement glas. Glasfabrieken draaien op volle toeren om aan de vraag te kunnen voldoen. De prijs van glas stijgt en de levertijden lopen steeds verder op. De orderportefeuille van Glaspunt glasbedrijven is momenteel 55% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.