icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Ventilatie is noodzaak: zeker nu


Ventileren is nog nooit zo’n belangrijk onderdeel van gesprek geweest tot nu toe. Ventileren is belangrijk voor een gezonde woon en werkomgeving. Het zorgt voor meer zuurstof in een ruimte, waardoor kwaaltjes als hoofdpijn en benauwdheid worden verminderd. Ook is bij goede ventilatie de kans op verspreiding van luchtweginfecties zoals COVID-19 minder groot. Als er 24 uur per dag verse lucht door een ruimte stroomt, is er sprake van ventilatie.

Het Landelijke Coördinatieteam Ventilatie Scholen (LCVS) doet onderzoek naar luchtkwaliteit en ventilatie op scholen. Zij concludeerden dat maar bij 38 procent van de onderzochte scholen het ventilatiesysteem voldoet aan de wettelijke normen. Bij 11 procent van de onderzochte scholen bleek de luchtkwaliteit ook niet voldoende. In zulke gevallen waren technische aanpassingen nodig, om toch de ruimte goed te kunnen ventileren. (bron: Trouw)

Om de luchtkwaliteit te verbeteren op scholen trekt Minister Slob de geldla open. Maar liefst 360 miljoen euro moet ervoor zorgen dat klaslokalen worden voorzien van versere en schonere lucht. Daarvan wordt al 100 miljoen direct beschikbaar gesteld, zodat scholen die direct aanpassingen moeten verrichten dit ook snel kunnen doen. Het gaat in veel gevallen om het laten plaatsen van ventilatieroosters of klapramen.

Zorgen voor goede ventilatie hoeft geen grote ingreep te zijn. Met behulp van ventilatieroosters in het glas creëert u snel en voordelig een goede doorstroom van verse lucht. Het voordeel van roosters is dat zij in tegenstelling tot openstaande ramen, perfect inbraakveilig, vrij van regeninslag en insecten werend zijn.

Bent u op zoek naar ventilatieroosters om uw pand of woning beter te ventileren? Laat het plaatsen door onze vakkundige glaszetters. Wij hebben een groot assortiment aan ventilatieroosters. Onze Duco-ventilatieroosters zijn toepasbaar in zowel hout, kunstof als aluminium kozijnen. Kies voor uw gezondheid en die van anderen, zorg voor goede ventilatie. Neem vandaag nog contact op en Bel gratis 0800-0003!

-->