icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Van zand tot pand. De grondstoffen van glas


Van zand tot pand, of ketenbeïnvloeding 

Glas volgt vanaf het allereerste begin als zandkorrel tot aan de eindmontage in uw gevel een lange weg. Dat begint al met het zoeken naar de juiste samenstelling van de grondstof. Want wat voor het ene soort glas perfect is kan voor het andere soort beter niet worden gebruikt. Glas heeft zoveel verschillende toepassingen. Uit glas kun je drinken, het kan je beschermen tegen weersinvloeden of geluid, of bijvoorbeeld de hitte weerstaan van een kachel.

Glas maken draait om precisiewerk

Daarom is het van het grootste belang dat het produceren, transporteren en monteren van het glas op de juiste manier wordt gevolgd en gecontroleerd. Glas maken is immers niet zomaar het smelten van zand. Juist de samenstelling van de verschillende grondstoffen zorgt ervoor dat glas hard is, transparant, sterk of juist zacht. Een ingewikkeld proces dat om precisiewerk draait. Wil je precies weten waar #Glas van wordt gemaakt, de exacte #Grondstoffen, kijk dan op deze pagina.

Van productie tot montage

En wanneer het glas klaar is, moet het worden verpakt. Krasvrij en uiteraard zo milieuvriendelijk mogelijk. Daarna gaat het op transport en wordt het opgeslagen in de daarvoor zo geschikt mogelijke omstandigheden. Bij Glaspunt® houden we daarom behalve de productie, óók transport, opslag en aflevering nauwlettend in de gaten. Zo hebben we een scherp inzicht in de weg die een product aflegt tot het bij u gemonteerd word. Kijk voor een interactief overzicht van de #Glasproductie op www.glas.nl/productie

De unieke Glaspunt® garantie

Die totale controle van 'zand tot pand' noemen we bij Glaspunt® 'ketenbeïnvloeding'. En juist door die strenge controle durven wij het aan om u van onze unieke garantie te voorzien. Op dubbel glas van Glaspunt® krijgt u gratis 15 jaar garantie inclusief montage. Lees de Garantiebepalingen op Isolatieglas op glas.nl/Garantie.

Opzoek naar nog uitgebreidere informatie over glas? Lees meer op onze pagina "alles over glas".

Toch nog vragen? Neem gerust contact met mij op,  ik help je graag verder.

 

-->