icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Mijn beglazing is aan de binnenzijde beslagen, wat doe ik hiertegen?


Condens aan de binnenzijde van een ruit wordt veroorzaakt door het verschil in temperatuur en vochtigheid tussen de binnen- en buitenlucht. Dit fenomeen treedt meestal op wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak, zoals een raam. Hier is een uitleg van de oorzaken:

  1. Temperatuurverschil: Tijdens koud weer of in de winter wordt het glas van een raam kouder dan de binnentemperatuur. Wanneer warme lucht in huis in aanraking komt met het koude raamoppervlak, verliest deze warme lucht zijn capaciteit om vocht vast te houden (de relatieve luchtvochtigheid neemt toe). Het overtollige vocht condenseert op het koude glasoppervlak, wat resulteert in condensatie.

  2. Slechte isolatie: Als de isolatie van een raam onvoldoende is, kan de temperatuur van het glas sterk afwijken van de binnentemperatuur. Slecht geïsoleerde ramen zijn gevoeliger voor condensvorming.

  3. Hoge luchtvochtigheid: Bepaalde activiteiten in huis, zoals koken, douchen, of het drogen van wasgoed, kunnen de luchtvochtigheid binnen verhogen. Als deze vochtige lucht niet goed wordt afgevoerd, kan het condensatie op ramen veroorzaken, vooral als die ramen koud zijn.

Om condensatie aan de binnenzijde van ramen te verminderen of te voorkomen, kunt u de volgende stappen overwegen:

  1. Ventileer: Zorg voor goede ventilatie in huis, vooral in ruimtes waar veel vocht wordt geproduceerd, zoals de keuken en de badkamer. Gebruik ventilatieroosters of open ramen om vochtige lucht naar buiten te laten.

  2. Isolatie: Investeer in goede isolatie van ramen om temperatuurverschillen te verminderen.

  3. Gebruik afzuigventilatoren: In ruimtes waar veel vochtige lucht wordt geproduceerd, zoals de badkamer en keuken, gebruik uw afzuigventilatoren om vocht direct af te voeren.

  4. Houd luchtvochtigheid onder controle: Gebruik een luchtontvochtiger als de luchtvochtigheid in huis consistent hoog is.

Het verminderen van condensatie aan de binnenzijde van ramen draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en helpt om mogelijke problemen zoals schimmelvorming te voorkomen.

Voor alle oorzaken van condens, zoals condensatie aan de buitenzijde, gaat u naar deze pagina. 
 
Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->