icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Mijn beglazing is aan de binnenzijde beslagen, wat doe ik hiertegen?


 Waar bevindt zich de condensatie?

 
a) Aan de binnenzijde van de beglazing
 
De aanwezigheid van condensatie kan te wijten zijn aan een slecht verzegeld raamwerk. Dit uit zich meestal door de aanwezigheid van condensatie op de omtrek van de beglazing. U dient zich tot de fabrikant te wenden.
 
De aanwezigheid van condensatie aan de binnenzijde van de dubbele beglazing is niet normaal. Zij kan het gevolg zijn van een slechte verzegeling van de beide glasbladen die samen de dubbele beglazing vormen.
 
b) aan de buitenzijde van de beglazing - tuinzijde
 
Dit verschijnsel komt door het verschil in temperatuur tussen het buitenste en het binnenste blad die samen de dubbele beglazing vormen. Het kan dus inherent zijn aan het sterk isolerend vermogen van de beglazing.
 
Dankzij de assemblage in dubbele beglazing wordt de kou tegengehouden wanneer deze in contact komt met het buitenste blad van de beglazing. Dit geldt nog meer indien de beglazing bovendien wordt gekenmerkt door :
 
de aanwezigheid van gas (bijvoorbeeld argon) tussen de twee glasbladen
 
de aanwezigheid van een zogeheten superisolerende coating met lage emissiviteit.
 
Dit kenmerk, dat eigen is aan een assemblage in dubbele beglazing, biedt het binnenste blad dus de mogelijkheid op een goede temperatuur te blijven, de koudezones in de woningen te vermijden en warmtecomfort te creëren.
 
Hoe beter de beglazing isoleert (zie gradatie Thermobel, Thermoplus hieronder), hoe groter het verschil in temperatuur tussen het buitenste en het binnenste blad, en hoe groter dus het risico op condensatie.
 
C) Aan de buitenzijde van de beglazing - huiszijde
 
Het condensatieverschijnsel kan verband houden met de relatieve vochtigheid van de ruimte. Deze relatieve vochtigheid is vooral hoog in badkamers en keukens, waar het risico op condensatie daarom hoger zal zijn. Met een superisolerende dubbele beglazing - zo laag mogelijke k-waarde - kan dit condensatieverschijnsel worden beperkt.
 
Meer informatie vindt u op onze lek glas pagina
 
Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->