icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Welke beglazing moet ik gebruiken voor een vloertegel of voor een traptrede?


 Het gebruik van Stratobel gelaagd glas is verplicht.

 

1) Gelaagde beglazing Stratobel - definitie

 

Stratobel gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins "als een sandwich" tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.

 

De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag "kleven".

 

2) Mogelijke assemblages

 

Opgelet: de glasdikte samen met het aantal PVB tussenlagen zullen nargelang de toepassing, de afmetingen van het glas en de plaatsingsvoorschriften berekend worden.

 

. TRANSPARANT - Twee glasbladen die door middel van een blanke PVB-tussenlaag samengesteld worden.

 

. DOORSCHIJNEND (gematteerd aspect - "melkglas") Twee mogelijkheden:

 

- met de kleur van de PVB spelen: twee glasbladen samengesteld met een matte-PVB tussenlaag.

 

- met de kleur van één van de glasbladen spelen: een blank glasblad, een gematteerd of gezeefdrukt glasblad - beide samengesteld door middel van een blanke PVB-tussenlaag.

 

 

 

. VOOR DE KLEUR. Twee mogelijkheden:

 

- met de kleur van de PVB spelen: twee glasbladen samengesteld met een gekleurde PVB-tussenlaag (meer dan 600 kleuren zijn beschikbaar)

 

- op de kleur van één van de glasbladen spelen: een blank glasblad, een gekleurd glasblad (brons, grijs, blauw of groen) - beide samengesteld door middel van een blanke PVB-tussenlaag.

 

. DOORSCHIJNEND MET SPECIFIEKE DESIGNS. Twee glasbladen:

 

- de kleur van de PVB wijzigen: twee glasbladen samengesteld d.m.v een PVB waarop een specifieke design gedrukt werd.

 

- de kleur van één van de glasbladen wijzigen: één blank glasblad, één gezeefdrukt glas - beide samengesteld d.m.v een specifieke design.

 

Opgelet: glas is een glad materiaal

 

Glaverbel schrijft twee typen antislipbehandelingen voor:

 

antislip-zeefdruk

 

behandeling volgens het Safe Step System.

 

Voor de bepaling van de juiste dikte, gelieve kontakt met één van de Glaverbel partners te nemen.

 

Heeft u een vraag of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

 

-->