icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam


Een energielabel voor huizen is sinds 2015 verplicht voor elke woning. In 2011 berichtte het CBS dat er een groot aantal onzuinig gelabelde woningen waren. Een van de steden waarin een groot deel van de woningen een label E, F of G had was Amsterdam. Inmiddels is het 2016, zijn de energielabels in Amsterdam groener geworden?

 

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam

 

Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe energiezuinig een huis is. De klassen gaan van A tot G, waarbij het groene energielabel A voor zeer energiezuinig en het rode G voor zeer onzuinig staat. In 2011 berichtte het CBS dat er een groot aantal onzuinig gelabelde woningen waren. Een van de steden waarin een groot deel van de woningen een label E, F of G had was Amsterdam. In het onderzoek wordt aangegeven dat er in die woningen op het gebied van energiebesparing veel verbeterd kon worden. Inmiddels is het 2016, zijn de energielabels in Amsterdam groener geworden? Glas.nl/amsterdam zocht het voor u uit.

Op het internet is via de energieatlas goed te zien welke plekken in Nederland vooral rood kleuren. De energieatlas is een kaart waarop alle energielabels in Nederland te zien zijn. Het valt op dat huizen in Amsterdam in 2016 nog steeds voor een groot deel een energielabel E of lager hebben. Een energielabel A betekent dat een woning erg energiezuinig is, maar wat houdt dit in? In een energiezuinig huis zijn er stappen ondernomen zodat in de winter de warmte niet ontsnapt en de kou buiten blijft, en zodat het zomers binnen koel blijft. Dit zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft, wat beter voor het milieu is en voor een lagere energierekening zorgt. Oudere huizen krijgen vaak standaard een lager energielabel, maar dit hoeft niet te betekenen dat er geen verbetering mogelijk is. De lage energielabels in Amsterdam zijn voor een deel te danken aan de hoeveelheid oudere huizen die er zijn, maar laten ook zien dat er nog veel mogelijkheden voor aanpassingen zijn. Het energiezuiniger maken van een huis hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Het kan onder andere doormiddel van dak of gevelisolatie, maar uit onderzoek blijkt dat het plaatsen van dubbel glas het meeste effect heeft. Het laten plaatsen van dubbel glas is dus een slimme keuze om een huis energiezuiniger te maken. Meer informatie over dubbel glas is te vinden op glas.nl/dubbel-glas. Glaspunt heeft het afgelopen jaar al bij meer dan 4170 panden in Amsterdam dubbel glas geplaatst en zo mensen geholpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Een groener Amsterdam begint bij groenere energielabels.

-->