icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter
U kunt ons bellen op 0800-0003

Wij zijn 24/7 open

Houd inbrekers buiten de deur met deze tips


De coronamaatregelen zijn zo goed als voorbij en we trekken er weer steeds vaker op uit. Goed nieuws natuurlijk, want er is niets fijner dan er even tussenuit. Echter heeft dit ook een keerzijde. Criminelen zien namelijk weer hun kans om in te breken in woningen.

In 2021 daalden de inbraakcijfers. Wat zijn de verwachtingen voor de rest van 2022?

Sinds januari tot en met mei 2022 zijn er 9834 woninginbraken geregistreerd. Dit is 21,6% meer dan deze periode in 2021. Meestal stijgen in de zomer- en vakantieperiodes het aantal inbraken. Naar verwachting zal het aantal inbraken aankomende zomer verder stijgen, sinds dit de eerste zomer zonder maatregelen wordt sinds 2019. 

In de zomermaanden wordt er vaker ingebroken doordat men op vakantie, naar het park, terras of strand gaat. Ook werkt men vaak weer op kantoor. Er worden dan ramen open gelaten en de deur wordt dicht getrokken zonder deze verder te vergrendelen. Niet echt de beste keuzes als u een inbraak wilt voorkomen. Ook gebeurt het nog regelmatig dat er een raam ingetikt wordt. Er is goed nieuws: u kunt voorbereidingen treffen om een inbraak te voorkomen.

Hoe kunt u een inbraak voorkomen?

Om een inbraak te voorkomen zorgt u ervoor dat ramen goed gesloten zijn, ook op de eerste verdieping. Inbrekers kunnen makkelijk via een container of regenpijp binnenkomen. Het extra vergrendelen van deuren zorgt ervoor dat inbrekers ook minder snel binnenkomen. Daarnaast is het verstandig om gelaagd HR++ glas in huis te laten plaatsen. HR++ glas met coating is sterker dan enkel glas en andere glassoorten. Wanneer een ruit wordt ingetikt, gaat de ruit niet volledig door. Inbrekers kunnen zo niet via een kapot geslagen raam naar binnenkomen. HR++ glas is meteen een goede keuze wanneer het komt tot de isolatie van uw huis. Zo bespaart u ook op uw energierekening.

Wilt u hulp bij inbraakpreventie door gelaagd HR++ glas te laten plaatsen? Bel Glaspunt voor meer informatie of vul ons formulier in. Onze glasspecialisten zullen u sterk laten staan tegen inbraken!

Bronnen: Politie en Independer

-->