icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Schneider, Steyl

In samenwerking met Martens Kraanwagens hebben we een ruit van meer dan 600 kg geplaatst.
Het betreft zonwerend isolatieglas met een Coollite SKN165 coating. De glasbladen zijn van gelaagd glas, de buitenzijde 66/2 (2x6mm met een dubbele folie) en de binnenzijde gelaagd 44/2 (2x4mm met een dubbele folie). Het is een mooi formaat, maar liefst 4290 x 2650 mm. Het gewicht van deze ruit bedraagt meer dan 600 kg!

De kraanwagen die we hebben gebruikt heeft een capaciteit van 225 ton/meter en de kraan reikt tot maar liefst 57 meter. Met een glaszuiger pakt de kraan deze ruit zonder problemen op van onze glasbus en brengt hem omhoog. Glas zetten op een moeilijk bereikbare plek is daarmee een koud kunstje geworden. Om goed en veilig te kunnen werken hebben we de steiger ook met de kraan over het huis laten tillen.

De kraanmachinist staat niet bij de kraan, maar op de plek waar de ruit moet komen. Daarmee ziet hij precies wat hij doet en brengt hij de ruit heel nauwkeurig in de juiste positie in de sponning. Onze glaszetters kunnen de ruit vervolgens afmonteren.

Voor een nieuwe ruit, groot of klein, moet u bij de glaszetters van Glaspunt zijn.

-->