icon-mill icon-camera icon-add icon-circle icon-arrow icon-badge icon-bus icon-cancel icon-cat-1 icon-cat-2 icon-cat-3 icon-cat-4 icon-cat-5 icon-cat-6 icon-cat-7 icon-cat-8 icon-cat-9 icon-cat-10 icon-cat-11 icon-cat-home icon-chat icon-check icon-longarrow icon-marker icon-phone icon-phone-o icon-search icon-smiley icon-star icon-star-half icon-worker icon-write social-facebook social-googleplus social-linkedin social-twitter

Floatglas is enkel glas, een product gemaakt van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabiliserende elementen) zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur.

De oppervlakten van het voltooide glas zijn volledig parallel en vlak.
Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxyden aan het mengsel en er kunnen isolerende coatings op worden aangebracht voor bescherming tegen de hitte of koude. Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten voor de bouw, binnen- en buitenhuisdecoratie, de automobiel- en gespecialiseerde industrie.

Heeft u een vraag over floatglas of wilt u dat we bij u langskomen?

Maak snel en vrijblijvend een afspraak

Boek direct uw glaszetter op locatie

-->